25 juli 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

DESZ 1 moet zich opmaken voor nacompetitie

Geplaatst op: 27 mei 2024

foto: Henk Kuik

Op de laatste speeldag van de competitie een echte finalewedstrijd voor DESZ 1. Op een afgeladen Sportpark de Cingellanden waren de belangen deze middag groot en dat was goed te merken. Zo speelde DESZ 1 voor lijfsbehoud en kon tegenstander FC Meppel kampioen worden en promoveren naar de 2e klasse.

Bij tegenstander FC Meppel was de spanning goed zichtbaar. Met veel balverlies en hier en daar onrustig voetbal pakte het wedstrijdplan van DESZ goed uit en dit leidde tot meerdere kansen op de 1-0. DESZ wist in de eerste helft voornamelijk gevaarlijk te worden bij een aantal corners. De grootste kans in de 1e helft was voor Danny Moorman maar deze bal ging helaas over. Af en toe kwam FC Meppel gevaarlijk dichtbij de goal van De Lange, maar door goed verdedigend werk en een aantal knappe reddingen wist DESZ de 0 te houden.

In de tweede helft kwam DESZ binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Na een goede diepe bal van Maarten Akkerman op Danny Moorman wist laatstgenoemde de bal hard richting de korte hoek te spelen. De keeper keerde de bal wel maar deze ging recht omhoog en viel in de kluts binnen met een grote ontlading bij spelers en supporters van DESZ. Met deze stand zou DESZ de nacompetitie weten te ontlopen.

Na de 1-0 was de opdracht voor FC Meppel duidelijk. Zij gingen druk op zoek naar de gelijkmaker om zo het kampioenschap veilig te stellen en drongen DESZ steeds verder terug. Dit leidde nog niet tot heel grote kansen maar duidelijk werd wel dat DESZ alles op alles moest zetten om de voorsprong vast te houden.

Door de hoge druk kon DESZ in de omschakeling gevaarlijk worden. Na een vlijmscherpe omschakeling van Chris Schoonewelle, Ingmar Lassche en Danny Moorman kwam Chris alleen voor de keeper maar wist zichzelf en de ploeg niet met een doelpunt te belonen. In de fase hierna was het overwicht voor FC Meppel en lag de 1-1 op de loer. Helaas viel deze door een onterechte vrije trap voor FC Meppel. De scheidsrechter beoordeelde een goede interceptie van Sven Eilander als een overtreding en deze vrije trap viel binnen.

Na de enorme hoeveelheid strijd en inzet die de ploeg gedurende de hele wedstrijd geleverd had was dit een behoorlijke domper. Even later kwam de volgende tegenslag. Na een duel rond de middenlijn was Eddy van der Linde een fractie te laat wat hem zijn tweede gele kaart opleverde waarna hij het veld kon verlaten. Kort hierna viel de 1-2. Een goed geplaatst schot vanaf 16 meter was De Lange te machtig.

Met nog slechts een paar minuten op de klok en door de tussenstanden op de andere velden van concurrerende ploegen wist DESZ dat het moest winnen om handhaving veilig te stellen. DESZ zette nog één keer alles op alles maar was in deze laatste minuten niet meer bij machte om het tij te keren.

Na nog een handjevol extra speelminuten besloot de scheidsrechter dat het genoeg was geweest. FC Meppel vierde het behaalde kampioenschap met de vele meegereisde supporters en voor DESZ geldt dat het seizoen nog niet voorbij is.

Op zaterdag 8 juni speelt DESZ de 1e nacompetitiewedstrijd op eigen veld. Een week later volgt, bij winst, een finale op neutraal terrein om alsnog in de 3e klasse actief te blijven het aankomende seizoen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice