25 juli 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Kampioenstitel een feit voor DESZ VR1

Geplaatst op: 27 mei 2024

foto: Henk Kuik

In een spannende wedstrijd op Sportpark de Cingellanden is DESZ erin geslaagd het kampioenschap binnen te halen na een moeizame start tegen VV Steenwijk. Het team uit Zwartsluis kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar herpakte zich na de rust en stelde uiteindelijk de overwinning veilig met een eindstand van 3-1.

Eerste Helft: Een Valse Start voor DESZ

Waar het later op deze middag vol zal stromen met Meppeler muggen, was het op Sportpark de Cingellanden in de vroege middag door het lichte briesje wind wat er stond in ieder geval mietsenvrij. Wel was de spanning voel- en zichtbaar op het sportpark . De supporters van DESZ waren in grote getale gekomen om hun team naar het kampioenschap te schreeuwen. De wedstrijd begon echter niet zoals gehoopt voor de thuisploeg. Al in de 8e minuut wist VV Steenwijk te profiteren van onoplettendheid in de verdediging van DESZ.

Een snelle counter over de rechterflank leidde tot een doelpunt van de spits van Steenwijk, die de bal koelbloedig langs de doelvrouw schoot: 0-1. Na een kwartier leek de thuisploeg iets meer uit hun schulp te kruipen en begon met aanvallen maar de spits van DESZ stuitte constant op de keeper van vv Steenwijk die daar de een na de andere geweldige redding maakte. Een mooie aanval over de linkerflank van DESZ in de 28e minuut opgezet van achteruit begint bij Lisanne die hem doorspeelt op Carolien, die stuur Hannah de diepte in, Hannah gooit hem voor over de grond en is het Jari die schiet. Nu is het de 2e paal die de redding brengt voor de gasten. Steeds meer spelers van DESZ beginnen in het spel te komen en de kansen volgen achter elkaar maar het net wordt niet gevonden.

In minuut 40 leek dan daar de verlossende gelijkmaker te vallen, maar deze werd terecht afgekeurd door scheidsrechter H.ten Klooster die de wedstrijd goed onder controle had. Het was Jari die iets te hard op de keeper inging.

DESZ probeerde zich te herpakken en voerde de druk op, maar VV Steenwijk verdedigde goed en hield de thuisploeg op afstand. Nog een enkele kans maar het lukte het DESZ niet om voor rust de gelijkmaker te scoren. De spelers gingen met een achterstand de kleedkamers in, en de spanning onder de supporters was voelbaar. Het zou toch niet weer misgaan net als vorig seizoen.

Tweede Helft: Herstel en Triomf

Na de rust kwam DESZ met hernieuwde energie uit de kleedkamer. De coaches hadden duidelijk hun ploeg toegesproken en de tactiek aangepast. En hadden er alle vertrouwen in dat de ploeg dit zou omdraaien. Het resulteerde in een agressievere speelstijl en meer druk op de verdediging van VV Steenwijk.

In de 52e minuut kwam eindelijk de verlossing voor DESZ. Een goed opgezette aanval door Daphne eindigde bij de rechtervleugelspeler Hannah, die een perfecte voorzet gaf op de mee opgekomen Jacqueline. Met een krachtig schot werd de bal in het netwerk afgedrukt : 1-1. De vreugde onder de spelers en supporters was enorm. Maar waar een gelijke stand al genoeg was om het kampioenschap te pakken, werd er toch besloten om de tactiek nog iets aan te passen om de overwinning over de streep te trekken. Imogen die een goeie indruk maakte op de linkerflank werd doorgeschoven naar haar favoriete positie in de punt. Ook in de verdediging werden wat verse krachten ingebracht. Lisanne moest met een enkelblessure het veld verlaten.

DESZ rook nu bloed en bleef aanvallen. VV Steenwijk probeerde stand te houden, maar het was duidelijk dat de druk te groot werd. In de 78e minuut viel het beslissende doelpunt. Na een geweldige voorzet van Daphne in het strafschopgebied van Steenwijk kwam de bal hoog voor waar Imogen de bal met het hoofd onder de lat door in het touw joeg 2-1. Een minuut later wordt het trucje nog eens gedaan. Een corner van Hannah belandt weer op het hoofd bij Imogen en de 3-1 is een feit.

Eindfase: Kampioensfeest in Zwartsluis en de weg naar de Bubbel

De laatste tien minuten van de wedstrijd was het wachten op nog een doelpunt. VV Steenwijk kreeg eigenlijk nog maar 1 kans maar de spits kwam 1 op 1 tegen DESZ keeper Miranda, maar net als zo vaak in de 1e heft wist ze dit ook weer onschadelijk te maken. DESZ hield stand en liet zich niet meer verrassen. Toen de scheidsrechter na 90 minuten voor het eindsignaal floot, barstte het feest los. Spelers, staf en supporters vierden gezamenlijk het verdiende kampioenschap. In de avond werd er bij de shirtsponsor “het Kraantje” verder gefeest. En de echte die-hards gingen daarna nog het dorp in om het af te sluiten.

Het was een mooi seizoen vol ups en downs, maar vooral ups. DESZ heeft laten zien over veerkracht en kwaliteit te beschikken. Na een moeizame start in deze beslissende wedstrijd hebben ze uiteindelijk de titel veiliggesteld, en Zwartsluis kan trots zijn op hun kampioenen. Het team zal zich op gaan maken voor de bekerfinale en er alles aan doen om de dubbel te pakken op zaterdag 1 juni a.s. om 16:45 uur op het sportpark van ‘d Olde Veste tegen Waskemeer.

Graag zien we jullie ons team aanmoedigen! Tot zaterdag!

Met dank aan onze huisfotografen Henk Kuik en Jan Willem Oldenbeuving voor het maken van de foto’s van deze kampioenswedstrijd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice