25 juli 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

30 bedrijven geven kijkje achter schermen op Open Bedrijvendag

Geplaatst op: 28 mei 2024

Het onzichtbare zichtbaar maken. Dat is het doel van de eerste Open Bedrijvendag Zwartsluis (OBZ), die op zaterdag 8 juni plaatsvindt. 30 Sluziger bedrijven openen dan hun deuren voor inwoners, werkzoekenden en andere geïnteresseerden. “We zijn ontzettend trots op dit mooie aantal deelnemers”, aldus de organisatie.

Deze is in handen van Ondernemerskring Zwartsluis (OKZ) en Active Creations. “Er is een heel divers en mooi aanbod ontstaan van deelnemers”, aldus de organisatie. “Bedrijven waar je normaal niet snel naar binnen loopt, maar waar je nu gewoon kunt rondkijken, demonstraties krijgt en leuke activiteiten kunt ondernemen.”

Unieke bedrijvigheid

OBZ maakt zo duidelijk dat je niet ver hoeft te reizen om unieke bedrijvigheid te ontdekken en bijzondere producten & diensten te vinden. “Zwartsluis staat natuurlijk bekend als een écht watersportdorp”, verduidelijkt de organisatie. “Dat zie je ook terug in het aantal water gerelateerde bedrijven dat hier is gevestigd. Er worden hier bijvoorbeeld de prachtigste en meest grote schepen gebouwd of gerepareerd.”

Maar Zwartsluis heeft daarnaast veel meer te bieden. “Zo zullen veel mensen niet weten dat hier dagelijks meer dan 2 miljoen cakes & koekjes gebakken worden. Of dat vanuit Zwartsluis de energievoorziening bewaakt wordt van een groot aantal ziekenhuizen in Nederland. Dat soort bedrijvigheid maken we nu zichtbaar.”

Gratis bus- en bootvervoer

Geïnteresseerden kunnen op 8 juni zelf hun route uitstippelen langs de deelnemende bedrijven. Deze zijn te vinden op een plattegrond op www.obzwartsluis.nl. Iedere deelnemer presenteert zijn onderneming, onder meer met demonstraties, doe-activiteiten en rondleidingen.

“We raden aan deze dag met de fiets te komen”, aldus de organisatie. “Kom je met de auto? Dan zijn er 3 centrale parkeerplaatsen. EBS rijdt de hele dag rond met 2 ‘hop-on-hop-off-bussen’. Je kunt op 7 verschillende locaties opstappen. Daarnaast varen Sluuspoort, Interboat en Varen in de Wieden tussen 3 verschillende locaties. Zo staat bezoekers niets in de weg om een groot aantal bedrijven te bezoeken.”

Kijkje achter de schermen

De organisatie hoopt dat er veel inwoners van Zwartsluis en omgeving afkomen op OBZ. “Maar ook voor familie en vrienden van medewerkers van de deelnemende bedrijven is het een uitgelezen kans voor een kijkje achter de schermen. Verder is OBZ ook echt bedoeld voor mensen die (latent) een nieuwe baan zoeken. Zij kunnen laagdrempelig de sfeer komen proeven, bij hun misschien wel toekomstige werkgever.”

Bekijk de deelnemers

Open Bedrijvendag Zwartsluis vindt plaats op zaterdag 8 juni, van 10.00 tot 16.00 uur. Op www.obzwartsluis.nl staat een plattegrond, met daarop alle deelnemende bedrijven en hun activiteiten. De organisatie doet een oproep aan Sluzigers om met de fiets te komen, zodat voor mensen van buitenaf zoveel mogelijk parkeergelegenheid is.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice