25 juli 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Vitters Shipyard legt kiel voor 68 meter lang zeiljacht

Geplaatst op: 4 juni 2024

Vitters Shipyard heeft onlangs de kiel gelegd voor een 68 meter lang aluminium zeiljacht. Deze ceremonie, bijgewoond door de eigenaren, architect, interieur designer, interieur stylist, vertegenwoordiger van de eigenaren en Lloyds, impliceert de start van de bouw.

Geheel volgens de traditie van Vitters Shipyard is de eigenaar gevraagd om zelf de eerste las te leggen. Lloyds heeft de start van de bouw officieel geregistreerd en stempelde de constructie af met het romp- en projectnummer 3095.

Het contract voor deze klassieke kits werd vorig jaar september ondertekend. Dit project, ontworpen door Hoek Design, zal de lange overhangen, de klassieke uitstraling en de traditionele afwerking hebben die kenmerkend zijn, en waarvoor Hoek Design alom bekend geworden is. Hoek Design zal tevens verantwoordelijk zijn voor het interieurontwerp, terwijl de Amerikaanse ontwerper Bunny Williams is gecontracteerd voor de uitgebreide interieurinrichting.

Belangrijke ontwerpkenmerken zijn onder meer drie dekhuizen, met hier het eigenaarsverblijf en de gastenverblijven in het achterschip en de bemanningsverblijven aan de voorkant. Een grote, centrale gastencockpit zal het middelpunt van de dekindeling vormen en alle dekhuizen zullen met hout worden bekleed.

De bouw van het 120 ton zware aluminium casco zal tot de lente van volgend jaar duren, waarna project 3095 in een gloednieuwe loods zal worden geplaatst die op het terrein van de scheepswerf zal worden gebouwd. De oplevering van het project staat gepland voor de zomer van 2026. Tot die tijd zal Van Inneveld & Co namens de eigenaren de bouw begeleiden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice