25 juli 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Schooljeugd stapt aan boord van Sluuspoort 1

Geplaatst op: 14 juni 2024

Bezoekerscentrum Sluuspoort heeft de afgelopen weken voor de basisscholen in de gemeente Zwartewaterland een zogenaamd buiten leren project georganiseerd. 

Het programma heet “Tammo Viswat” en is een aantal jaren geleden ontwikkeld door museum Schoonewelle. Schoolkinderen uit de groepen 5 en 6  van de basisschool konden onder andere meedoen aan een zoektocht op de Turfeilandjes in Zwartsluis.

Om de kinderen op de eilandjes te krijgen is rondvaartbootje Sluuspoort I ingeschakeld. Van de opstapplaats aan de Handelskade zijn de kinderen met begeleiders overgevaren naar de aanlegsteiger op de eilandjes.

Gezien de reacties van de kinderen was dit een gouden greep. Tevens hadden de betreffende schippers er ook veel plezier aan, kortom, voor herhaling vatbaar!

Bezoekerscentrum Sluuspoort biedt toeristen en andere belangstellenden van maandag tot en met zaterdag een gratis rondvaart aan met rondvaartbootje Sluuspoort I.  Zo kan men kennis maken met Zwartsluis van binnenuit vanaf het water en delen de schippers allerlei wetenswaardigheden over ons mooie dorp. De betreffende schippers varen geheel op vrijwillige basis en met veel plezier.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice