25 juli 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Active creations

Ziekenhuisbedden en brandweerpakken voor Oekraïne

Geplaatst op: 8 juli 2024

Onlangs is er vanuit Zwartsluis weer een transport met hulpgoederen naar Oekraïne gegaan. Dit transport, georganiseerd door Stichting Werk in Uitvoering en Stichting Dorotty Oekraïne, bevatte een grote verscheidenheid aan hulpgoederen.

Voor een ziekenhuis in Beregove was er o.a. een groot aantal hoog-laag ziekenhuisbedden en divers meubilair beschikbaar. Tijdens een eerder transport in april waren er bij het ziekenhuis ook al 48 bedden afgeleverd. Met deze bedden en het meubilair heeft men een nieuw gedeelte van het ziekenhuis, waar gewonde soldaten worden opgevangen, in kunnen richten.

Erg mooi en bijzonder was het dat er vijftien brandweerpakken, een verzorgingstent voor de brandweer en 200 dekens met dit transport zijn meegegaan en via een tussenpersoon bij de Special Purpose Emergency Rescue Unit in de regio Donetsk -dus dicht aan het front- zijn gebracht. Uiteraard waren ze er erg blij mee!

Al vanaf het begin van de oorlog in februari 2022 verzorgen beide stichtingen gezamenlijk hulptransporten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice