25 juli 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Vier panden aangewezen als gemeentelijk monument

Geplaatst op: 10 juli 2024

Zwartsluis is vier gemeentelijke monumenten rijker. Het gaat om de Kerkstraat 30 en 43, de Mastenmakerstraat 23 (a en b) én de Zomerdijk 2. Volgens de gemeente zijn de panden een stukje Zwartewaterlandse geschiedenis en verdienen ze het om beschermd te worden.

In de afgelopen jaren is een inventarisatie gemaakt van monumentale panden binnen de gemeente. Uit die inventarisatie is een aantal panden en objecten geselecteerd met een grote monumentale waarde. Naast deze panden zijn er nog tientallen objecten in de gemeente die men wil aanwijzen.

Wethouder Rietman vertelde eerder al waarom er meerdere woningen worden aangewezen als monument:  “We leven in een veranderlijke wereld. Veel wat waardevol is staat onder druk. En wat weg is, komt niet meer terug. Daarom willen wij dát erfgoed, wat beeldbepalend is, behouden en beschermen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice