14 november 2019 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Internationale topteams kampen met felle wind in Omloop van de IJsseldelta

Geplaatst op: 16 april 2016

Tekst en foto's: Teunie Rijfkogel

Vandaag strijden zo’n 180 wielrensters voor de titel van de twaalfde editie van de Salverda Omloop van de IJsseldelta. Deze professionele wielerklassieker is een internationaal evenement en wordt verreden over een parcours van 134 kilometer, met zowel de start als finish in Zwolle. De wielrensters doen ook Zwartewatersklooster aan.

Dit evenement is groter dan menigeen denkt. Niet alleen de nationale vrouwenselecties van de Verenigde Staten en Rusland nemen deel aan deze wedstrijd, maar ook sterke teams uit België, Duitsland, Engeland en Italië zijn van de partij. Natuurlijk mogen ook onze eigen topteams Rabobank-Liv met Anna van der Breggen en Hitech Products met Kirsten Wild niet ontbreken. Het parcours dat door typisch Hollands polderlandschap voert, wordt door veel wielerdames als het mooiste wielerparcours van Nederland omschreven.

Hoewel de wielrensters te kampen hebben met een zeer sterke wind, zijn de snelheden vrij hoog. Zal het één van de Nederlandse topwielrensters lukken om op eigen bodem de keiharde concurrentie te verslaan? Om en nabij 15.30 zal dit duidelijk worden; dan finishen de dames bij de Isala Klinieken.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice