1 mei 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

Kinderen (column Yvonne Kisjes-Boerhof)

Geplaatst op: 14 oktober 2016

2.30 uur. Als ik op dat tijdstip gebeld word, is het een kind, geloof mij maar. En ook dit keer was het niet anders. Ik wou dat ik van die voorspellende gaven had bij een loterij. Dan was ik nu al schatrijk geweest. Dit keer was het dochter nummer 3: Deborah, zij werkt in een plaatselijke horeca gelegenheid en moest afsluiten. Dat lukte niet, problemen met het slot. ‘Mam, wat moet ik nou doen?’ Dus ik zucht eens diep en zeg: ‘Ik kom d’r aan’.

Ik rol m’n warme bed uit en besluit ook geen moeite te doen om me aan te kleden. Dus in de nachtponne, blote benen, slipperties an, gien make-up op de kop ( ja, wat verdwaalde mascara vegen onder de ogen) en m’n haar stond werkelijk waar alle kanten op. Om het geheel te complimenteren had ik er een  lichtblauwe fleecejas over heen gedaan. Hebben jullie beeld? Uitermate charmant nietwaar? Tot mijn verdediging kan ik alleen maar aanvoeren dat het 2.30 uur was.

Goed, ik rij naar Deborah, die schoot al in de lach toen ik de hoek omkwam, maar die durfde niks te zeggen, wat ook verstandig van haar was. Heel verstandig! Zelfs om 2.35 uur kan ik nog wel iemand raken.

Na wat geklooi kregen we eindelijk die deur op slot en was het rap de auto in, noar huus. We rijden naar huis en jullie voelen hem al aankomen hè? Er rijdt een auto achter me en ik denk nog: zou die stumperd ook een kind hebben die in de horeca werkt? Maar nee, daar  kwam het stopteken. Ik zet de auto aan de kant, vraag nog jachtig aan Debbie hoe m’n haar zit (of dat het enige was wat er niet uitzag!), maar het enige antwoord wat ik krijg is een boel gegiebel. En daarna kreeg de sufferd de slappe lach, daar win je de oorlog ook wel mee!

De politieman loopt naar de auto, zit me met grote ogen aan te kijken, en vraagt om mijn rijbewijs. Ja, en laat ik die nou net niet in de kontzak van mijn nachtpon hebben zitten…Daar maakte de schat verder ook geen problemen van en na de blaastest ‘mocht ik mijn weg vervolgen’. Een prachtzin is dat.

Maar nog wel even dit: het kind slaapt en ik ben klaarwakker! (5.07 uur)

Bliksemse jong’n…

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice