27 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Spooktocht is het succesverhaal van Esclusa

Geplaatst op: 24 oktober 2016

Jongeren die een avond flink willen griezelen, moeten vrijdag naar het oude Agnieten College. Rondom het oude schoolgebouw houdt jeugdsoos Esclusa weer de jaarlijkse spooktocht. “Dat is echt ons succesverhaal: vorig jaar hadden we ruim zestig deelnemers en dat halen we dit jaar ook wel weer”, zegt Dimitri Bood, die zich samen met Tom Kisjes verheugt op vrijdagavond. “Het is echt heel leuk om mensen aan het schrikken te maken”, klinkt het.

Mensen vermaken is vermoedelijk nog leuker en dat lukt tegenwoordig ook prima bij Esclusa. “Vorig jaar was je als begeleider soms de enige in het pand op vrijdagavond. Tegenwoordig zijn hier zeker dertig jongeren vanaf Groep 8. Je kunt niet meer alleen een dienst draaien. Prachtig om te zien”, zegt Kisjes. Hij is even afgeleid door iemand die de vaardigheden op de spelcomputer nog niet beheerst. De computertegenstander scoort aan de lopende band in het voetbalspel. “Feyenoord scoort…altijd goed”, zegt Kisjes.

Die computer moet binnenkort een ander onderdak zien te vinden, want voor half november moet het huidige pand ontruimd zijn. Een nieuwe locatie is er nog steeds niet, vertelt Bood. “Samen met de gemeente zoeken we naar een plek. Dat gaat in goed overleg, maar de juiste locatie vinden is best lastig. Het liefst heb je binnen en buiten wat ruimte, terwijl je omwonenden niet tot last wilt zijn. Wat dat betreft zitten we hier gewoon harstikke goed. We vertrekken met pijn in het hart.”

Het is momenteel eigenlijk het enige probleem bij Esclusa, zegt het duo. Kisjes: “We hebben onlangs een presentatie gehouden op de Arembergschool. Dan zie je de vrijdag erop meteen jongeren uit groep 8 hier rond dansen. Het is ook een hele leuk club die hier komt.” Bood: “Daaraan zie je ook echt dat er een behoefte is aan een plek als deze, waar jongeren kunnen samenkomen.”

Dat samenkomen gaat komende vrijdag gepaard met griezelen. Vanaf 19.00 uur is de inloop en kunnen mensen zich aanmelden. Daarna zijn er twintig vrijwilligers die als spook of ander afschrikwekkend figuur de aanwezigen de stuipen op het lijf jagen. “Halloween is in Nederland steeds populairder en dat zie je ook aan dit evenement. Er komen al jaren veel jongeren op af. Net als vorig jaar komen er ook weer dertig uit Belt-Schutsloot. Iedereen is welkom. Voor drie euro heb je een leuke avond en krijg je nog wat te eten en drinken ook.”

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice