26 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Leerlingenraad ontbijt met burgemeester

Geplaatst op: 12 november 2016

Het ontbijt van de kinderen van de leerlingenraad van de Arembergschool vond afgelopen donderdagochtend 10 november op een speciale plek plaats: er werd ontbeten in het gemeentehuis in Hasselt met burgemeester Bilder. Dit Burgemeestersontbijt vond plaats in het kader van Het Nationaal Schoolontbijt, dat zijn 14e editie vierde.  Afgelopen week ontbeten ruim een half miljoen kinderen samen op ruim 2500 basisscholen en met in totaal 255 burgemeesters.

Tijdens het ontbijt werden er door de leerlingen van de Arembergschool uiteenlopende vragen gesteld, zoals: “Wat doet een burgemeester?”, “Hoe word je burgemeester?” en ook “Wat vindt u ervan dat Donald Trump tot president gekozen is?” De burgemeester nam uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden.

Na het ontbijt gaven de leerlingen een goed voorbereidde presentatie over hun verschillende ideeën om het schoolplein aan te passen. De burgemeester was onder de indruk en beloofde het te gaan bespreken in de gemeenteraad en er op terug te komen. Daarna werd zijn kamer en de vergaderruimte bekeken, waarna het gezellige en succesvolle ontbijt afgesloten werd.

Ondertussen werd er door alle andere leerlingen op school ook lekker ontbeten met onder andere vers bruin brood, tarwebolletjes, muesli, divers beleg en verschillende soorten fruit.

Met speciaal lesmateriaal hebben de kinderen bovendien ontdekt waarom een goed ontbijt zo belangrijk is. De leerlingen hebben dan ook genoten van een leerzaam, gezond, maar vooral gezellig ontbijt tijdens dit grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice