8 mei 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Een reeks voorstellingen op de Arembergschool

Geplaatst op: 19 november 2016

De afgelopen weken vond de start van de voorstellingenreeks plaats op de Arembergschool. Elk schooljaar bereiden de leerlingen van iedere groep een voorstelling voor en wordt er zowel voor hun medeleerlingen als voor hun familie opgetreden.

Groep 3 mocht op 8 november het spits afbijten met een voorstelling gebaseerd op het boek “Boer Boris gaat naar zee”. Boer Boris heeft vakantie en pakt zijn koffer in. Hij zoekt eerst een paar spullen bij elkaar, maar uiteindelijk mogen alle dieren mee. De vertellers en acteurs waren prachtig verkleed als verschillende dieren, er werden mooie liedjes gezongen en zo ontstond een vrolijke musical.

Vervolgens mochten beide kleutergroepen afgelopen dinsdag 15 november hun talenten vertonen op het podium in school.

Groep 1/2A bracht de voorstelling “Sneeuwwitje en de zeventien dwergen.” Het bekende sprookje werd dit keer niet met zeven, maar zelfs met zeventien dwergen uitgevoerd, die allemaal vol enthousiasme dansten en zongen. Daarnaast werd er goed gezongen en gespeeld door de boze stiefmoeder, de jagers, koning, koningin en de prins. Hoofdrolspeelster Sneeuwwitje zong bovendien een prachtige solo over het kleine huisje van haar zeventien dwergen. Uiteindelijk leeft ook in deze versie van het sprookje iedereen lang en gelukkig.

De voorstelling van de tweede kleutergroep, groep 1/2B, had als onderwerp “water”. Er werden dan ook verschillende liedjes over water gezongen, waaronder diverse solo’s. Ook werd er een verhaal verteld en gespeeld over een koning die, na een val in het water, niet durft te zwemmen, maar na zwemles, samen met de prinses, toch zijn diploma haalt. Door de kleurige, zelf gemaakte kostuums en de verschillende attributen, werd het een vrolijke bedoening op het podium.

“Een dikke pluim voor alle kinderen van de drie groepen die van te voren heel goed geoefend hebben en met zijn allen drie geweldige voorstellingen hebben neergezet,” aldus een leerkracht.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice