26 april 2024 Gebruikers online: 55
Agenda
Active creations

Engels een dagje de voertaal op de Arembergschool

Geplaatst op: 24 mei 2017

Tekst en foto Anke Krol

De jaarlijkse ‘English Day’ stond woensdag op de kalender van de Arembergschool, een dag waarop de Engelse taal in elke groep centraal staat.

De Arembergschool mag zich al een aantal jaren een EarlyBird-school noemen, wat inhoudt dat in elke groep op het eigen niveau en op verschillende manieren ruime aandacht gegeven wordt aan de Engelse taal.

De dag werd feestelijk geopend in de hal van school. Ook de peuters van het Hummeltjeshonk waren aanwezig. Peuterspeelzaal Hummeltjeshonk en OBS Aremberg zijn onder één dak gehuisvest en werken op diverse terreinen met elkaar samen, als voorzet op het tot stand komen van een Integraal Kindcentrum.

De peuters mochten tijdens de opening dan ook het spits afbijten met het zingen van ‘Row your boat’. Daarna zongen alle leerlingen liedjes met als thema ‘Party’. Ook werden een aantal jarige juffen nog in het Engelse zonnetje gezet.

De rest van de dag werd er in elke klas zoveel mogelijk Engels gesproken en op verschillende manieren aandacht gegeven aan de taal. Er is (voor)gelezen en gezongen in het Engels, er zijn Engelse spelletjes gespeeld, Engelse vlaggen ingekleurd en er was in een groep een echte high tea georganiseerd.

“Een geslaagde ‘English Day’ voor zowel de peuters van het Hummeltjeshonk als alle leerlingen van de Arembergschool, die met elkaar een vrolijke en leerzame dag hebben beleefd”, aldus een leerkracht.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice