26 april 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

De Schans geniet van De Zeeklank

Geplaatst op: 13 juni 2017

Archieffoto de Zeeklank/ Roel Huls

Het Christelijk Gemengd koor De Zeeklank uit Vollenhove heeft maandagavond een fijn optreden in Woonzorgcentrum De Schans verzorgd. De bewoners hebben genoten van veel bekende christelijke liederen, zoals Psalm 23, ‘Hoe groot zijt Gij’ en ‘De kracht van uw liefde’.

Het koor staat onder de bekwame leiding van de bekende dirigent en pianist Johan Bredewout. Zijn grote muzikale kwaliteiten komen ook tot uitdrukking in het componeren en arrangeren van muziekstukken. Hij nodigde de ongeveer tachtig aanwezigen uit mee te zingen bij bekende liederen.

Het was de tweede keer, dat het koor op uitnodiging van Stichting De Nieuwe Schans een optreden verzorgde. Met het organiseren van deze en andere activiteiten wil de stichting  zorgen voor ‘het kloppend hart van Zwartsluis’ in De Schans, dat in 2013 met sluiting werd bedreigd. Het wordt hierbij gesteund door veel donateurs.

Wolterien Koerhuis sloot de avond af en bedankte de dirigent en het koor voor hun komst naar Zwartsluis en de prachtige avond. Dit werd onderstreept met een warm applaus. Zij zinspeelde erop ook eens te kijken of er ruimte in de agenda van het koor is voor een optreden in kersttijd. In 2018 bestaat het koor 95 jaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice