26 april 2024 Gebruikers online: 56
Agenda
Active creations

De Schans geniet van Voorwaarts

Geplaatst op: 21 juli 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muziekvereniging Voorwaarts sloot donderdag het zomeravondconcert in De Schans waardig af met het Sluziger Volkslied. Daarvoor hadden zes jeugdigen onder leiding van Ilona Slomp een concert van een half uur gegeven. Deze jonge musici hopen later de sprong naar het grote korps te maken. 

De muziekavond werd daarna voortgezet door het plaatselijke harmonieorkest. Op het programma stonden verschillende koralen, marsen, pop- en musicalmuziek. Dirigent Dethmer Jan van Heerde vertelde voor aanvang, dat ‘alles een beetje door elkaar’ zou worden gespeeld. Tussendoor gaf hij een toelichting op de gekozen muziek. Deze was herkenbaar voor de ruim tachtig aanwezigen, zoals de Hollandse Hits van Jan Smit, Nick en Simon en Marco Bosato.

Stichtingsvoorzitter Barend Vinke bedankte het Voorwaarts voor deze mooie traditie om de laatste repetitieavond van het seizoen te reserveren voor een concert in Woonzorgcentrum De Schans. ‘Het wordt gewaardeerd en wij zijn trots op zo’n grote muziekvereniging die door veel families heentrekt’, aldus de voorzitter.

Zaterdagavond verzorgt Voorwaarts om half acht in het centrum van Zwartsluis een buitenconcert in verband met het 95-jarig jubileum, dat dit jaar wordt gevierd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice