26 april 2024 Gebruikers online: 59
Agenda
Active creations

De schouders weer onder de Winterfair

Geplaatst op: 11 september 2017

Jarenlang een succesvol concept en toch in 2016 verdwenen in de koelkast: Winterfair Zwartsluis. In 2017 krijgt dit evenement echter weer warme levenslucht toebedeeld en keert het zaterdag 9 december terug op de cultuuragenda van Zwartsluis. Met als belangrijkste veranderingen: een parcours dat zich concentreert in het centrum én met de mogelijkheid voor iedere inwoner van Zwartsluis om mee te doen.

Afgelopen week hebben meerdere participanten de koppen bij elkaar gestoken en zijn tot de conclusie gekomen dat er genoeg potentie aanwezig moet zijn om het evenement nieuw leven in te blazen. Daarbij wordt gekozen voor een iets andere opzet. Zo zal de Winterfair zich afspelen in een ruimere opzet op een kleinere oppervlakte. Het parcours loopt vanaf het Botterhuus via Mastenmakersstraat, Kolksluis, Handelskade, Dwarsstraat, begin Zomerdijk, Kerkstraat en Stationsweg naar, opnieuw, de Handelskade. Ook alle tussenliggende straten kunnen bij het evenement worden betrokken.

Niet minder belangrijk is dat de organisatie aan alle inwoners van Zwartsluis de kans wil bieden mee te doen aan dit sfeervolle evenement. “Tijdens de vorige edities van de Winterfair hebben meerdere inwoners van Zwartsluis aangegeven het leuk te vinden om een bijdrage te kunnen leveren aan het evenement”, vertelt Sluuspoort-bestuurder Egbert Knoeff namens de organisatie. “Binnen de nieuwe opzet is die mogelijkheid volop aanwezig.”

Personen, verenigingen, koren, muziek- en dansgroepen worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Maar ook buurtverenigingen en goede doelen zijn van harte welkom. Egbert Knoeff: “We zijn erg blij dat de bewoners van het Buitenkwartier en ook die van de Kerkstraat al hebben aangegeven als figuranten van de partij te willen zijn. Ook anderen kunnen daarop inspelen. Meerdere figuranten(groepen) zijn welkom. En ook zal het geweldig zijn als de middenstanders inspringen op het evenement met bijvoorbeeld een smakelijke winterse proeverij. Dat er zich verhalenvertellers melden en beoefenaars van oude ambachten. Kortom, we willen er met zoveel mogelijk inwoners van Zwartsluis een prachtig evenement van maken.”

Dat evenement speelt zich zaterdag 9 december dan af tussen ongeveer 14.00 en 18.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice