26 april 2024 Gebruikers online: 53
Agenda
Active creations

Brugklassers ‘verlicht’ naar school

Geplaatst op: 6 november 2017

De brugklassers van het Agnieten College kregen de kans om hun fiets te laten checken op verlichting, reflectie, remmen banden, zadel, bel en andere belangrijke onderdelen. Om er achter te komen of de fiets veilig is om in de donkere en koude wintermaanden de route naar school te fietsen, reden de brugklassers een parcours waar de verschillende onderdelen nauwkeurig gecontroleerd werden.

Dit als onderdeel van de komst van de ANWB Lichtbrigade. Die trekt voor de zesde keer het land in om iedereen te wijzen op het belang van een goede fietsverlichting. Uit onderzoek blijkt dat 67% van de Nederlanders afgelopen winter een gevaarlijke verkeerssituatie hebben meegemaakt door fietsers zonder licht.

De juniormentoren (derdejaars leerlingen) stonden klaar op hun post langs de route en beoordeelden iedere fiets kritisch op de veiligheid van het onderdeel waar zij verantwoordelijk voor waren. Vanzelfsprekend gebeurde dit onder toeziend oog van ANWB- consul van Overijssel Wim Reuvekamp en docenten.

Een enkele keer moest er een kleine reparatie plaatsvinden, zoals een lampje vervangen, het vastzetten van een zadel of de banden oppompen. De conciërge wist zich hier wel raad mee, en wist de fietsen weer veilig in orde te maken. De benodigde onderdelen werden in een ‘toolkit’ beschikbaar gesteld door de ANWB.

De fietsen die veilig bevonden werden, kregen een sticker opgeplakt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice