27 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Arembergschool bezig met voorstellingenreeks

Geplaatst op: 25 november 2017

Tekst Anke Krol, foto Nicole Glazer

De jaarlijkse traditionele voorstellingenreeks is weer begonnen op de Arembergschool. De allerjongsten van groep 1 mochten op dinsdag 14 november het spits afbijten met de voorstelling ‘Op zoek naar Roodkapje’.

Een vrolijk herfstsprookje, geschreven door één van de juffen, over de zoektocht van drie kaboutervrienden naar Roodkapje. Spinnen, weermannetjes en egeltjes droegen mooie versjes voor en zongen prachtige liedjes. Roodkapje werd gevonden: ze bakte een lekkere herfsttaart voor iedereen. Tot slot zongen alle kinderen uit volle borst een laatste liedje over het weer.

Afgelopen donderdag 23 november was het de beurt aan groep 3. Zij gaven een voorstelling gebaseerd op het boek ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ van Werner Holzwarth.

Om te beginnen werden alle dieren voorgesteld met een mooi lied. Daarna werd het  grappige verhaal gespeeld over een kleine mol die op zoek gaat naar degene die op zijn kop heeft gepoept. Zo komt hij veel te weten over de poep van allerlei andere dieren.

Hondenbrokken, die de poep voorstelden, werden door de kinderen aangezien voor pepernoten, waardoor het een vrolijke boel werd. Twee gezellige en geslaagde culturele avonden dankzij creatieve juffen, talentvolle kinderen en een enthousiast publiek.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice