12 december 2018 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Vakantieschip voor gehandicapten komende zomer in de vaart

Geplaatst op: 7 december 2017

Het vakantieschip van Schipper Mag Ik Ook Eens Varen nadert zo langzamerhand de afwerkfase. Volgens schipper en initiatiefnemer Zas Bousema moet het mogelijk zijn om in mei of juni de eerste vaartocht met gehandicapte gasten te maken. Dat zou dan het slotstuk zijn van een jarenlang project van het schip dat bij Scheepswerf Bodewes in Hasselt wordt omgebouwd.

De laatste periodes zijn er volop vrijwilligers gevonden die helpen klussen. De badkamers zijn bijvoorbeeld allemaal al klaar en verder gaat het aan boord om de afwerkklussen. De medewerking van het bedrijfsleven in met name Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis is nog steeds groot, zegt Bousema. “Alles wat je hier ziet, hebben we gekregen. En dat gaat vaak niet om kleine bedragen. Echt ongelooflijk”, vindt de Zwollenaar, die vanuit Zwartsluis onder meer steun krijgt van de scheepswerven Poppen en Geertman, Interfloor en Bonsink Yachtpainters.

Vermoedelijk is de thuishaven van het schip straks Zwolle, al is de band met Zwartewaterland door alle medewerking ook stevig geworden. Hoe de emoties straks in mei zijn, laat zich na een eerste tocht in november al wel raden. “We mochten de intocht van Sinterklaas in Zwolle verzorgen, met Sinterklaas en negentig Pieten aan boord. Vrijwilligers stonden te janken aan boord. Na anderhalf jaar keihard werken, zaten we ineens op het water…”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Vakantieschip voor gehandicapten komende zomer in de vaart”

  1. Richard schreef:

    Fantastische prestatie

Aquaservice