27 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Spreekbeurt bij papa in de zaak

Geplaatst op: 18 januari 2018

Tekst en foto's Erik Driessen

Een drukte van belang donderdagochtend bij De Groentemannen. Groep vijf van De Wijngaard kwam op bezoek in de winkel en mocht ook een kijkje nemen achter de schermen. De reden van het bezoek: Lieke de Lange, dochter van eigenaar Jacco, hield een spreekbeurt in de zaak van haar vader.

Ondanks de stormachtige omstandigheden kwam de klas keurig op tijd aan bij De Groentemannen. Daar was Jacco net klaar met het inschenken van kleine glaasjes fruitsap. Ook had hij appels klaar gelegd voor bij het vertrek. Tijdens de spreekbeurt kon hij Lieke af en toe aanwijzingen geven, maar dat was nauwelijks nodig: de 8-jarige kende alle ins en outs van De Groentemannen en sprak haar medeleerlingen bij over de winkel en het vak.

“Ontzettend leuk, een spreekbeurt op locatie: voor de kinderen een hele ervaring”, zegt lerares Annet Breunese, die het fruitsap in een heus champagneglas krijgt. Groep 5 heeft dit jaar nog meer spreekbeurten op locatie te goed, vertelt Breunese. “We gaan ook naar slagerij Bruintjes en een schoenmaker in Meppel. Ook dan laten leerlingen het werk van hun vader zien.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice