18 februari 2019 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Johanna van Wendel is 95 jaar

Geplaatst op: 13 februari 2018

Vijfennegentig jaar geleden, op 8 februari 1923, werd Johanna van Wendel geboren. Burgemeester Bilder ging naar De Schans in Zwartsluis om haar persoonlijk te feliciteren met het bereiken van de leeftijd van 95 jaar.

Johanna werd geboren in Zwartsluis. Ze groeide op in een gezin met vijf kinderen. Tot haar 12e jaar ging zij naar school en daarna hielp zij haar vader die in die tijd een ijscokar had. Later opende hij een strandpaviljoen in Vollenhove, dat destijds nog aan de Zuiderzee lag. Jo vertelt graag over vroeger: ‘In de oorlog gingen we eten brengen naar kamp Conrad; we beleefden mooie en spannende avonturen’.

In Steenwijk ontmoette Johanna Frans Stechweij. Ze trouwden in 1949 en kregen twee kinderen. In het gezin werd ook de tienjarige Alie opgenomen. Het meisje groeide op met de eigen kinderen op en de band is altijd gebleven. Jo werkte in verschillende hotels en als gezinshulp. Daarnaast heeft ze een bed&breakfast gerund. Sinds een paar jaar woont Jo in De Schans. Zij heeft het daar prima naar de zin. Tot op de dag van vandaag doet zij graag nog zoveel mogelijk zelf. Met wat huishoudelijke hulp lukt dat nog best.

Johanna heeft uitgekeken naar haar verjaardag, waarop zij bezoek krijgt van burgemeester Bilder. En om het feest compleet te maken was er een receptie ter ere van haar verjaardag. Samen met haar kinderen, 4 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen, verdere familie en vrienden wordt het bereiken van deze respectabele leeftijd van 95 jaar gevierd.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice