26 april 2024 Gebruikers online: 51
Agenda
Active creations

Alles roze en rood bij Ekkelenkamp

Geplaatst op: 14 februari 2018

“We hebben ons er even druk voor gemaakt”, zegt Roy Ekkelenkamp. Ook voor zijn bakkerij is Valentijnsdag een bijzondere dag. “Mensen willen met iets lekkers of leuks thuiskomen. En het leeft steeds meer. Het is leuk dat zo’n traditie er nu inzit.”

De bakker pikt graag een graantje mee van de uit Amerika overgewaaide traditie, zegt hij. “Er zijn mensen die zeggen dat het pure commercie is. Dat zit er wel in, maar het is ook leuk om je vrouw of vriendin te verrassen. En dat kan zeker met iets lekkers van de bakker.”

De banketbakker begon vorige week al met chocoladewerk voor Valentijn, veel bonbons en chocola in hartjes. “Het is allemaal hartjes en roze en rood”, lacht hij. Chocoladerozen maakte hij niet. “Dat is veel werk en dan wordt het ook duur. Dan is het geen aardigheidje meer.” Wel heeft hij marsepeinen rozen. “En vanmorgen heb hartroze tompoucen met daarop hartjes en bloemetjes gemaakt. Verder had ik onze hazelino’s versierd met marsepein hartjes.”

De hardlopers van de winkel, karamel- en advocaatsloffen waren ook in stijl afgemaakt met een marsepeinen roos. “En op alles zaten rode en roze hartjes.” Valentijnsontbijtjes, dat zat er dit jaar niet in. “Maar als Valentijnsdag op zaterdag valt, hebben dat wel. En ik maak voor Valentijnsweekenden ook meer taartjes. Mensen zijn dan toch makkelijker dan doordeweek.” In de grote stad is dat toch anders, merkt hij van collega’s. “Hier is het wat traditioneler en daar moet je dan op inspelen.”

Ekkelenkamp hoefde er niet heel vroeg zijn bed voor uit, vertelt hij. “Dat valt mee, het was 4:30 uur. Als banketbakker begin je niet zo idioot vroeg.” Alleen het ‘klein brood’, zoals bolletjes en croissantjes maakt hij zelf. ‘Groot brood’ betrekt hij van Steenbergen uit Meppel.

Die won onlangs de prijs van beste bakker van Noord-Nederland. “Wij zijn er best trots op dat we dat brood doorverkopen. Ik zeg altijd: zorg dat je de kwaliteit haalt die je zelf zou verkopen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice