26 april 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Danny Kalf knipt nu in het centrum

Geplaatst op: 18 februari 2018

Tekst en foto Anja Bos

Danny Kalf creëerde een bijzondere  Valentijnsdag voor zichzelf. Woensdag 14 februari opende Kalf Kappers  namelijk een nieuwe kapsalon aan de Kerkstraat 33. Na anderhalve maand de handen flink uit de mouwen steken is er verhuisd  van de Weteringallee naar de Kerkstraat.

In december 2011 ging Kalf Kappers van start in Zwartsluis. In de garage bij zijn woonhuis creëerde Danny Kalf een kleine, sfeervolle kapsalon. Zijn achternaam heeft hij mee, want de naam Kalf is  direct verbonden met het kappersvak. Danny’s grootvader kwam ooit vanuit de Achterhoek naar Wezep, opende  daar een kapsalon en later werden de vleugels uitgeslagen naar Zwolle. Daar zijn nu nog neven en nichten van Danny actief als kapper. Ook Danny trad in de voetsporen van de familietraditie en sloot met goed resultaat zijn opleiding aan de kappersschool af. Tussen de kappersbedrijven door was hij nog even actief als vertegenwoordiger in de kappersbranche. Hij woonde inmiddels in Zwartsluis. En omdat het kappersbloed ook bij Danny Kalf kruipt waar het niet gaan  kan, besluit hij daar opnieuw als kapper aan de slag te gaan.

In de salon Van Danny Kalf is iedereen welkom:  man, vrouw, jong en oud. “Voor mij is het belangrijk dat de klant zich bij mij thuisvoelt”, benadrukt hij.  “Verder staat het natuurlijk voorop dat ik tijd neem voor mijn klanten én dat ik goed werk wil leveren. Die uitdaging is er elke dag opnieuw.”
Dat hij in die opzet slaagt blijkt, want in ruim zes jaar hebben  steeds meer klanten de weg naar zijn kapsalon weten te vinden.

Meer ruimte creëren stond dan ook hoog op het wensenlijstje van Danny Kalf. Toen het pand aan de Kerkstraat  beschikbaar kwam, greep hij die kans met beide handen aan.  “Een logische stap”, zo benadrukt de gedreven kapper. “Hier kan ik mijn werk in een grotere ruimte verrichten, zonder dat het té groot wordt. Voor mij prettig, maar zeker ook voor mijn klanten. Het aantal werkplekken verandert niet, dat zijn er nog steeds twee. Maar er is nu bijvoorbeeld ook een fijne ontvangstplek, waar de klant even lekker relaxed kan plaatsnemen.”

In anderhalve maand tijd heeft Danny samen met zijn familie het pand aan de Kerkstraat een ware metamorfose laten ondergaan. Het resultaat is een fris ogende salon, waarin de kleur wit samen met robuuste houtdetails de sfeer bepalen.  De twee werkplekken zijn goed in het licht gesitueerd en ook is er een ruime wasplek beschikbaar. Meteen bij binnenkomst springen de toonbank én de Chesterfield bank in het oog.

Ter gelegenheid van de opening mogen de klanten van Kalf Kappers rekenen op wat lekkers bij de koffie.  Tevens  introduceert Danny Kalf de nieuwe haarproductlijn van Redken met een actie. Hiermee maken de klanten kans op het winnen van een luxe verzorgingspakket. De actie duurt tot en met 31 maart.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice