26 april 2024 Gebruikers online: 66
Agenda
Active creations

Calypso wil doorgroeien in groter pand

Geplaatst op: 23 februari 2018

Na tien jaar aan Het Oude Diep verhuist Stoffeerbedrijf Calypso binnenkort naar een groter pand op de Grote Kranerweerd. “Daar kunnen we grotere machines kwijt en verder groeien met ons bedrijf”, vertelt eigenaar Elias Admiraal.

Zijn vader legde ooit de basis voor het bedrijf dat nu vestigingen in Capelle aan de IJssel en Zwartsluis heeft. “Hij begon achter ons huis in Nieuwerkerk aan de IJssel. Toen dat te klein werd, opende hij een zaak in Capelle. Vervolgens verhuisden we naar Steenwijk en van daaruit liepen we tegen ons pand in Zwartsluis aan”, vertelt Admiraal de geschiedenis van het bedrijf.

In Zwartsluis groeide de klantenkring vervolgens gestaag. “Groot voordeel is dat we vanuit onze twee vestigingen heel Nederland kunnen bedienen. Zeker voor de maritieme sector werken we nationaal en zelfs internationaal. Eigenaren besteden regelmatig de stoffering voor een compleet schip aan ons uit. Wij nemen hen het werk uit handen en kunnen een scherpe totaalprijs bieden.”

Daarnaast weten ook particulieren Calypso te vinden, of het nou om scheepsbekleding of meubelstoffering gaat. Het bedrijf heeft het daardoor razend druk. “Wij merken aan alles dat de economie goed draait: eigenaren investeren weer in hun boten en bouwers besteden meer aan ons uit. Daardoor lopen we in ons huidige pand tegen de grenzen aan. Ook omdat we hier geen grote machines, zoals een lasersnijder kwijt kunnen. Voor ons was dat de reden op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.”

Die vond Admiraal dichtbij op de Grote Kranerweerd, waar het bedrijf binnenkort nieuw gaat bouwen. Op 325 m2 is er wél ruimte voor grote machines en een aantrekkelijke showroom. “We zijn ook blij dat we in Zwartsluis kunnen blijven. De afgelopen jaren hebben we een groot netwerk opgebouwd, zowel onder particulieren als bedrijven. Wij hebben veel aan Zwartsluis te danken. Daardoor konden we voortdurend verder groeien en stappen maken. Op onze nieuwe locatie kunnen we die ontwikkeling voortzetten.”

“Voor de verkoop van onze huidige woning en bedrijfsruimte hebben wij gekozen voor Bonthuis Vaartjes Makelaars. Zij kennen de markt in de gemeente Zwartewaterland als geen ander.”

De presentatie van de woning is te vinden op Funda via: https://tinyurl.com/y9aewr6l

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice