23 maart 2019 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Van der Linde verliest van koploper AZ

Geplaatst op: 16 april 2018

Tekst en foto's Henk Kuik

In het Mac3Park stadion speelde Eddy van der Linde uit Zwartsluis met zijn team zaterdagmorgen tegen de koploper van de 1e Divisie AZ. AZ dat met 30 punten uit 10 wedstrijden fier aan de leiding ging was deze morgen de meerdere van PEC Zwolle JO13-1 en keerde met een 0-3 overwinning naar Noord Holland terug.

Met de links in het centrum van de verdediging spelende Sluziger, die volgend seizoen in PEC Zwolle JO14 gaat spelen, hield de ploeg van trainer Stefan Luchtenberg, lang stand en werden de Noord Hollanders nagenoeg niet gevaarlijk totdat de Alkmaarse spits vier minuten voor de thee met een hoog schot de Zwolse keeper verschalkte.

Ook na de pauze kwam PEC een aantal keren gevaarlijk door waarbij de assistent scheidsrechter van de Alkmaarders wel erg strak de buitenspelregel hanteerde en zoals zo vaak viel na 15 minuten de 0-2 in het Zwolse doel. Waarbij aangemerkt moet worden dat deze sluitpost met een aantal mooie reddingen een verdere voorsprong had voorkomen. Acht minuten voor tijd viel ook nog de 0-3 en behield het sterk spelende AZ zijn ongeslagen status.

Terug kijkend op de deze wedstrijd kan Eddy terug zien op een goede wedstrijd, waarbij hij als laatste man duidelijk de leiding over de verdediging had. In de twee seizoenen bij PEC Zwolle is hij van een aanvallende middenvelder uitgegroeid naar een uitstekend verdediger.

De Zwolse ploeg wacht nog een viertal competitiewedstrijden tegen Zeeburgia en Almere City thuis en nog uitwedstrijden tegen FC Utrecht en hetzelfde AZ.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice