26 april 2024 Gebruikers online: 59
Agenda
Active creations

Hammers foutloos onder tropische omstandigheden

Geplaatst op: 23 juli 2018

Tekst en foto's Henk Kuik

Onder tropische omstandigheden werden vorige week donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag de traditionele springwedstrijden op het terrein van voormalig internationaal springruiter Jan Broek in Veeningen (gemeente Zuidwolde) gehouden. Aan deze 14e editie van het concours deed ook Annemarie Hammers mee, die samen met haar man Henk een stal runt aan de Stouweweg in Zwartsluis.

Het CSI De Wolden wordt gehouden van 19 tot en met 22 juli en na een aantal rustdagen  wordt het springen vervolgd op 26 juli en is op zondag 29 juli de finale met de Grote Prijs.

Met haar 9 jarige merrie HVR Earth Wind and Fire (Ukato x Caritano Z), gefokt door haar vader, kwam Annemarie donderdag uit in de HBC Stal Prijs. Een twee fases rubriek tot 1.20 meter. In een startveld van liefst 47 deelnemers ze een 0 strafpunten rit en eindigde daarmee in de prijzen op een twaalfde plaats.

Ook op vrijdag verscheen Annemarie met dezelfde KWPN gefokte merrie in de ring. Nu in de Stal Arend Broekprijs. Een rubriek met een hoogte van één meter twintig en meteen op tijd. Het startveld telde liefst 96 deelnemers. 36 ruiters en amazones, waaronder de inwoonster van Zwartsluis, reden foutloos rond op de prachtig geprepareerde piste. Uiteindelijk belandde ze op de 21e plaats.

Na een rustdag op zaterdag trad zij op de zondagmorgen aan in de Morrenhof Jansen Prijs, een rubriek met een hoogte van de hindernissen van 1.25 meter. Deze rubriek kende voor de foutloze deelnemers een barrage.

Te midden van 47 internationale deelnemers uit dertien landen, waaronder een winnende amazone uit Japan, reed Annemarie foutloos rond. Helaas kreeg ze een tijdstraf vanwege een overschrijding van de toegestane tijd van een drie tiende seconde. Uiteindelijk bereikte ze een 15e plaats achter 13 foutloze combinaties en een zweedse combinatie met ook een tijdstraf.

Groot was de, zichtbare, teleurstelling bij de amazone maar ook opluchting vanwege het goede presteren van de merrie was aanwezig. Na een periode dat het paard geblesseerd was kwam het nu blessurevrij uit de ring en wordt er deze week weer deelgenomen aan het tweede gedeelte van CH De Wolden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice