26 april 2019 Gebruikers online: 10
Agenda
Active creations

Schans-bewoners genieten op het water

Geplaatst op: 6 augustus 2018

Tekst en foto Roel Huls

De rondvaart voor bewoners van De Schans en senioren uit Zwartsluis met de partyboot Giethoorn zorgde maandag voor een geweldige dag die zeker overgedaan wordt! Er waren ruim honderd deelnemers. Om elf uur vertrok de boot vanaf de Handelskade. 

Stichting De Nieuwe Schans had in het activiteitenprogramma deze vaartocht georganiseerd. De partyboot met verschillenden dekken is een prima locatie om zo’n fraaie dag te houden. Van IJsselheem waren er twee verzorgsters en van de stichting enkele vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. De mensen in de bediening waren zeer vriendelijk en de catering met een broodmaaltijd rond de middag was heerlijk.

De rondvaart volgde de Zuiderzeeroute via Vollenhove en Blokzijl. Door het mooie weer was het mogelijk lekker buiten zitten. Ben Prikken zorgde met zijn accordeon voor gezellige muziek met bekende Hollandse meezingers en zeemansliederen. Het Sluziger volkslied ontbrak niet op zijn repertoire.

Rond vier uur ‘s middags kwam het gezelschap weer terug in Zwartsluis. Er kan worden teruggekeken op een geweldig mooie dag.

Door het grote succes gaat de stichting in het najaar op vrijdag 21 september aanstaande een tweede boottocht organiseren. Dit ook in het kader van Burendag van het Oranjefonds. Binnenkort volgen hierover mededelingen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Schans-bewoners genieten op het water”

  1. jan schraa schreef:

    prachtig goed plan

Aquaservice