19 juni 2019 Gebruikers online: 56
Agenda
Active creations

Reformatieherdenking in Zwartsluis

Geplaatst op: 22 oktober 2018

Op Hervormingsdag woensdag 31 oktober a.s. zal de REFO 500 werkgroep Zwartsluis een Reformatieherdenking organiseren met als thema ‘400 jaar Dordt’. Spreker zal zijn ds. K. (Klaas) van der Kamp. Hij was tien jaar lang algemeen secretaris van de Raad van Kerken. Hij gaat nu aan de slag als classis predikant van de PKN in Overijssel en Flevoland. 

In 1618/1619 was Dordrecht een half jaar lang het centrum van Europa. Meer dan honderd professoren, politici en predikanten uit binnen- en buitenland, kwamen in Dordrecht bijeen voor een unieke kerkvergadering; de Synode van Dordrecht. Precies 400 jaar later wordt dit jubileum landelijk gevierd  onder de noemer Ode aan de Synode met een breed programma in verschillende plaatsen.

Na de pauze is er een forumbespreking met de predikanten uit Zwartsluis. Het is de bedoeling hierbij eerst aandacht te geven aan stellingen en vragen van jonge catechisanten.

Er is een collecte voor de onkosten. De bijeenkomst wordt gehouden in de Hervormde Kerk en begint om 20.00 uur. De inloop is vanaf half acht met koffie en thee.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice