26 april 2019 Gebruikers online: 5
Agenda
Active creations

Oscar van Dijk vestigt zich in Zwartsluis

Geplaatst op: 6 november 2018

Foto's Jan van Kleef

Opvallende en onbekende nieuwkomer in het centrum van Zwartsluis: administratie- en belastingadvieskantoor Van der Hoek & Partners. Dat is echter het bedrijf van Oscar van Dijk die nu ook vanuit zijn woonplaats klanten bedient. “Natuurlijk ook in de verwachting dat we iets kunnen betekenen voor bedrijven in de regio Zwartewaterland”, zegt Van Dijk.

De zoon van bouwondernemer en geboren Genemuidenaar Tiem van Dijk werkt al sinds 1999 bij Van der Hoek & Partners in Arnhem. “Met twee linkerhanden was de bouw geen optie voor mij. Tijdens mijn schooltijd kwam ik al bij Van der Hoek terecht, ook omdat mijn broer toen in Arnhem woonde. Toen de eigenaar gezondheidsproblemen kreeg, heb ik het bedrijf samen met een collega voortgezet.”

Na twintig jaar heen en weer rijden naar Arnhem, stapt hij nu bijna dagelijks op de fiets naar de Schoolstraat. Daar opende hij in oktober een nieuw kantoor van Van der Hoek & Partners. “Op deze manier omzeil ik de files en tegelijkertijd verwachten we hier een nieuwe klantenkring op te bouwen. De afgelopen jaren is dat al voor een deel gebeurd via mijn netwerk. Gezien de bedrijvigheid in Zwartsluis en ook Genemuiden denk ik dat we zeker kunnen groeien.”

Van der Hoek & Partners richt zich op ondernemers, vooral in de detailhandel en het MKB. “Wij zijn sterk in jaarrekeningen, fiscaal advies en alles wat bij de administratie komt kijken. Ondanks dat we relatief een klein kantoor zijn, hebben we door samenwerking met partners toch kennis op een breed terrein”, vertelt Van Dijk, die bijvoorbeeld samenwerkt met Peter Elbertsen, een Zwollenaar die onder meer voor een aantal bedrijven in Zwartsluis en Genemuiden werkt.

Dat Van Dijk nu kantoor houdt op een opvallende locatie in het centrum, tussen de vele winkels aan het centrumplein, heeft hij ook aan zijn vader te danken. Die kocht vorig jaar het pand waar jarenlang een installatiebedrijf zat gevestigd. “Omdat ik mijn werkplaats aan de Nieuwesluis heb verkocht (daarop staan nu woningen, red), zocht ik een nieuwe plek waar ik wat kan ‘knooien’”, glimlacht vader Van Dijk. En dat op een plek die hem wel bevalt. “Als ik hier de deur uitstap, word ik door Jan en Alleman aangesproken. Ik ben 67 jaar en heb alle tijd. Een mooie, sociale plek.”

De voorzijde is nu een prachtlocatie voor Van der Hoek & Partners. “Met relatief kleine ingrepen hebben we het pand aangepakt. Vooral de uitstraling van de gevel is sterk verbeterd”, aldus Oscar van Dijk. Er zijn ook plannen om op termijn nieuwbouw te realiseren op de huidige plek.

Kijk voor meer informatie over de diensten van Van der Hoek & Partners op https://vanderhoek-partners.nl/

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 reacties op “Oscar van Dijk vestigt zich in Zwartsluis”

  1. Jan schreef:

    Top Locatie

  2. jan schraa schreef:

    succes gewenst

Aquaservice