26 april 2024 Gebruikers online: 64
Agenda
Active creations

Welfare nu voor De Nieuwe Schans

Geplaatst op: 19 november 2018

De Welfare in Zwartsluis gaat een heel nieuwe fase in. De Welfare Zwartsluis was voorheen onderdeel van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is onlangs gereorganiseerd en bij deze reorganisatie is de beslissing gevallen om het sociale taakveld niet meer te ondersteunen. De focus bij het Rode Kruis komt nu meer op noodhulp en preventieve zelfredzaamheid in noodsituaties te liggen.

Het betekende het einde van verschillende Welfare afdelingen in Nederland. Maar niet in Zwartsluis. Al jarenlang blijkt de afdeling in Zwartsluis zeer geliefd en succesvol te zijn. Daarom is besloten tot een doorstart van de afdeling Welfare in Zwartsluis onder een nieuwe naam “Welfare Nieuwe Schans”.

De Welfare wordt volledig gerund door vrijwilligers en de afdeling Zwartsluis is nu onderdeel van Woonzorgcentrum De Schans in Zwartsluis. Doel is het bevorderen van het welzijn van ouderen en eenzamen in de samenleving. De belangrijkste activiteit van de Welfare in Zwartsluis is het handwerken met ouderen. Regelmatig houdt de Welfare in Zwartsluis verkoopmiddagen.

Op vrijdag 23 november is er weer een verkoopmiddag waarbij er een verkoop is van artikelen die door ouderen in Zwartsluis zijn gemaakt. Ook worden er bloemstukjes verkocht en zijn er knijpertjes bij de koffie of de thee. Daarnaast zijn er eigen gemaakte kaarten te koop en natuurlijk kunnen er ook weer lootjes via de verlotingsboom gekocht worden.

De verkoopmiddag is op vrijdag 23 november van 14.30 tot 16.30 uur in Woonzorgcentrum De Schans. Het geld dat deze middag wordt ingezameld is volledig bestemd voor de activiteiten van Woonzorgcentrum de Schans in Zwartsluis. Wie de Welfare wil ondersteunen wordt dan ook van harte uitgenodigd om naar de verkoopmiddag

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice