19 juni 2019 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Internationaal succes voor Luuk van de Pol

Geplaatst op: 25 november 2018

Luuk van de Pol was dit weekeinde succesvol tijdens een internationaal toernooi in Deventer. De schaatser stond met drie andere pupillen van de Stokvisdennen aan de start bij het Hans Veldwachter internationaal pupillentoernooi. C-pupil Jelle Kleinlugtenbeld uit Dalfsen en B-pupillen Britt van der Linden uit Zwolle, Kyara Pasman uit Vinkenbuurt en Van de Pol verzamelden samen 245 punten. Daarmee eindigden ze ex aequo met de Deventer IJsclub en Schaatstrainingsgroep Lelystad op een tweede plaats. De Bornse Schaats- en Skeelervereniging won, met 256 punten.

Na brons vorig jaar bij de C-pupillen won Van de Pol dit jaar bij de B-pupillen met twee eerste plaatsen op de 100 en 300 meter en een tweede plaats op de 500 meter. Op de 100 reed hij met 12,36 een persoonlijk record en hij eindigde bij de eersten op de afsluitende marathon. Ook Van der Linden won het totaalklassement over drie afstanden in haar categorie met zeges op zowel de 100, 300 als 500 meter en eindigde bij de eerste vijf bij de afsluitende marathon. Kleinlugtenbeld schaatste naar drie pr’s door 13,80 op de 100 en 36,06 op de 300 meter te rijden en op de 500 met 59,34 voor het eerst onder de magische minuut te duiken. Hij kwam uit op een mooie zesde plaats. Net als veel Stokvisdenners voelde hij zich thuis in de marathon, hij kwam bij de eerste zes over de streep. Pasman verzamelde haar punten als B-pupil in het A-veld. Met twee elfde en een tiende plaats eindigde ze daarin op een prima tiende plaats.

Dit toernooi werd voor de 32e keer georganiseerd door de Deventer ijsclub, met dit jaar deelname van twintig Nederlandse teams, een Pools team uit Lubin, bijna 900 km van Deventer, en een Duits team uit Berlijn, alle met vier deelnemers. Met de nieuwe naam Hans Veldwachter internationaal pupillentoernooi eert DIJC een van de initiatiefnemers van het toernooi en drijvende krachten achter de club. Tijdens voorgaande edities deden namens DIJC-rijders mee als Mark Tuitert, Stefan Groothuis, Jan Smeekens, Ronald en Michel Mulder, Lotte van Beek en Carlijn Achtereekte.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice