27 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Expositie werk Jaap en Stien Hemelrijk

Geplaatst op: 18 januari 2019

In het kerkzaal van de GKV aan de Zomerdijk is een expositie met teken- en borduurwerken van Jaap en Stien Hemelrijk te bezichtigen. Het echtpaar was in hun vrije tijd actief met het maken van kunstwerken. Ze woonden tussen Zwartsluis en Meppel op de woonboerderij ‘t Hemelrijk.

Beide zijn in de afgelopen twee jaar vrij kort na elkaar overleden. De familie Hemelrijk had veel contact met hun buren in het omzien en de zorg voor elkaar. Door deze contacten kwamen ze bij bijzondere gelegenheden in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt te Zwartsluis. Een aantal van hun kunstwerken zijn nu geëxposeerd in de kerkzaal.

Het pronkstuk is het borduurwerk van Stien Hemelrijk over de ‘vijf wijze maagden’. Hiervoor kreeg ze in 1977 een eervolle vermelding bij een haakwedstrijd georganiseerd door het blad Margriet.

Ook de gevarieerde tekeningen van Jaap Hemelrijk zijn de moeite waard te bekijken. Er ligt een fotoboek met een uitgebreid overzicht om het allemaal rustig in te zien.

De expositie is tot medio maart te zien elke donderdagavond na afloop van de vesper die duurt van 19.15 uur tot 19.45 uur of op afspraak.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice