26 april 2024 Gebruikers online: 62
Agenda
Active creations

Klaas Beens vermaakt De Schans

Geplaatst op: 18 januari 2019

Foto's Jan van Kleef

Met zang, gitaar en mondharmonica wist Klaas Beens donderdagavond 17 januari het publiek in De Schans te vermaken met muziek uit de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. De oud gitarist van de legendarische en roemruchte bands ‘Freddy en Firestones’ en ‘The Mops’ uit Zwartsluis en Genemuiden laat zich nog steeds inspireren met muziek en songs die velen bekend in de oren klinkt.

Klaas Beens vertelde enkele anekdotes uit de historie en zong hij het eigen band lied van The Firestones. Uit die muziekperiode stonden verder enkele nummers van The Beatles en Buddy Holly op het programma. Beens opende met het bekende nummer ‘Take Me Home, Country Roads’ van John Denver. Bekende nummers waren verder ‘Hello Mary Lou’ van Ricky Nelson en ‘It’s now or never’ van Elvis Presley.

De jarenlange ervaring van Klaas Beens, het enthousiasme en zijn liefde voor muziek maken elk optreden als troubadour tot een bijzondere ervaring. De volle zaal in het woonzorgcentrum genoot van het optreden. Op hun verzoek werd de ‘Nozem en de zon’ gezongen wat door deelname vanuit de zaal voor hilariteit zorgde. Namens het stichtingsbestuur sprak voorzitter Barend Vinke het welkomstwoord. Enkele ‘toegiften’ zorgden ervoor, dat de bewoners wat later naar hun kamers gingen. Roel Huls bedankte rond half tien Klaas Beens voor zijn mooie optreden, een ‘topavond’, vergezeld met een warm applaus van de aanwezigen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice