1 mei 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Zeerovers annexeren ’t Kraantje

Geplaatst op: 24 januari 2019

En weer heeft Peter Platje de schrik van zijn leven gekregen… Vond hij vorig jaar nog een paardenkop in zijn bed, nu hing er een doodskop aan zijn voordeur. Afzender? Kapitein Derk Bonsink van het piratenschip De Zwarte Valk. De boodschap? De annexatie van Platjes restaurant ’t Kraantje in Zwartsluis op donderdag 28 februari.  

Elk jaar zo kreeg de restauranthouder te horen, organiseert kapitein Derk een bourgondisch piratenfestijn. En op niet lichtzinnige wijze neemt de Bonsink-bemanning van De Zwarte Valk daarvoor een bestaand restaurant een hele dag over. Aan het water van jachthaven De Kranerweerd gelegen, vormt ’t Kraantje voor kapitein Derk en zijn mannen de ideale locatie om hun schip in 2019 aan te meren.

Papegaaien, doodskoppen, zwaarden, ooglappen, gerafelde vlaggen en landkaarten. Maar ook grote vaten drank, vlees en vis gespietst op zwaarden en schatkisten vol ijs.

Platje is alvast gewaarschuwd dat de Bonsink-lieden zijn hele zaak volledig om gaan toveren voor hun ruige bourgondische piratenfestijn Pirates of the Cranetje.

Platje beleeft daarmee een déjà-vu. Vorig jaar dwong een Italiaanse maffiafamilie hem al met harde hand om zijn restaurant een dag af te staan. Nu gebeurt hem dat weer. En net als destijds is Platje er ook ditmaal bij gebaat dat ’t Kraantje op 28 februari volstroomt. Want alleen bij een volle tent en een topomzet zal de bemanning van De Zwarte Valk zijn zaak weer verlaten…

Onder leiding van kapitein Derk laten zijn scheepsjongens Daniël, Willem en Willem-Jan de Bloody Mary’s, rum, bier en wijn rijkelijk vloeien. En vanuit de kombuis serveren de bootsman Gerrit en bootsvrouw Lydia de smakelijkste vis- en vleesgerechten. Ondertussen maakt zijn stuurman Pascal de vuige sfeer compleet met bijpassende muziek.

Help jij Peter mee om ’t Kraantje weer in handen te krijgen? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een reservering maken voor dit bourgondische piratenfestijn via www.tkraantje.nl/take-over of met een belletje naar 038-386 71 42. Voor 55,- euro kun je al genieten van een avondje onbeperkt drinken en een multi-gangendiner met overdadig veel en goed eten. De avond begint om 18.30 uur.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice