26 april 2024 Gebruikers online: 90
Agenda
Active creations

SGP-persbericht over Kolksluis wekt bevreemding

Geplaatst op: 27 februari 2019

Greet Generaal vindt het vreemd dat de SGP in een persbericht pleit voor het openhouden van de Kolksluis. “Natuurlijk zijn we blij met de steun van een partij, maar dit lijkt zo vlak voor de verkiezingen op een politiek spel”, aldus Generaal, een van de leden van het burgerinitiatief dat zich inzet voor de sluis in Zwartsluis.

Rijkswaterstaat pleegt geen onderhoud meer aan dit kunstwerk. Dat kan daardoor niet meer open bij evenementen als de Nationale Sleepbootdagen. Generaal is een van de Sluzigers die zich daar tegen verzetten. “Dat doen we ook namens alle politieke partijen, want de hele gemeenteraad staat achter deze actie. Maar wij zijn een burgerinitiatief en staan los van welke politieke kleur dan ook”, aldus Generaal, die daarom haar eigen partijachtergrond (PvdA) ook niet heeft opgevoerd bij eerdere publiciteit.

Dat de SGP dat nu wel doet, steekt haar daarom. “De partij had eerst contact met de burgemeester en met ons moeten opnemen, voordat het de publiciteit zoekt. Nou denken mensen dat het om politiek gewin gaat in plaats van dat het belang van de Kolksluis voorop staat. Ik ben ook bang dat dit contraproductief werkt. Rijkswaterstaat gaat nu misschien de hakken in het zand zetten.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice