Active creations

Eerste kampioensbloemen voor JO15-2

Geplaatst op: 11 mei 2019

Tekst en foto's Henk Kuik

DESZ JO15-2 G is zaterdagmorgen in de wedstrijd tegen De Weide JO15-4G kampioen in de 4e klasse van de KNVB kampioen geworden door met 2-0 te winnen. Nadat woensdagavond Olde Veste in Steenwijk met liefst 8-0 verslagen waren, was er nog één punt nodig om kampioen te worden.

In een in de eerste helft gelijk opgaande wedstrijd werd er niet gescoord en toen er na vijftien minuten in de tweede helft nog niet gescoord, leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien, zeker nadat één van de DESZ aanvallers hoog over schoot nadat de keeper van de Weide de bal had losgelaten.

De gasten uit Hoogeveen begonnen vervolgens druk uit te oefenen, waaruit een aantal corners voortkwamen. Uit deze corners werd niet gescoord en na een knappe paas vanuit het middenveld kon Ruben Frank de keeper van De Weide passeren en toen vijf minuten later Britt Boerhof de 2-0 aantekende was de buit voor de Sluzigers binnen.

Sponsoren en leiders werden vervolgens in de bloemetjes gezet, de kampioensshirts werden aangetrokken en werd de beker aan de meiden en jongens van het Kampioensteam uitgereikt.