26 april 2024 Gebruikers online: 63
Agenda
Active creations

Hummeltjeshonk verhuist naar Julianastraat

Geplaatst op: 14 mei 2019

Hummeltjeshonk van SKZ gaat eind mei verhuizen.  Het Kinderdagverblijf, onderdeel van Stichting Kindcentra Zwartewaterland (SKZ), wordt verplaatst van Het Kulturhus aan de Purperreigerlaan naar De Fortresse aan de Julianastraat 24.

SKZ  is druk bezig met de voorbereidingen. Het gebouw aan de Julianastraat is thuishonk van de scouting en voorheen was ook de BSO-locatie van SKZ er gehuisvest. Op dit moment wordt deze onderworpen aan een grondige revisie zodat ook de kleintjes van het kinderdagverblijf hun intrede erin kunnen doen. De ruimte verschilt veel van de huidige locatie van Hummeltjeshonk aan de Purperreigerlaan, en dat levert de nodige uitdagingen op. Het juiste licht, de kleur, indeling en het effect daarvan op de kinderen, neemt SKZ serieus.

Het Fortresse-gebouw, dat zich recht achter de school, de peuterspeelgroep en de huidige buitenschoolse opvang van SKZ bevindt, zit op een geschikte locatie om ouders en kinderen in Zwartsluis te kunnen voorzien van gecombineerde opvang en onderwijs.
‘We kunnen op deze manier  inspelen op de behoefte van ouders aan een Integraal Kindcentrum (IKC), waarbij opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar zijn geïntegreerd. Peuterspeelgroep, BSO en Kinderdagopvang  zitten weliswaar niet letterlijk allemaal onder één dak, maar wel op loopafstand.’ aldus Antoinette Griffioen, Manager Centraal Bureau van SKZ.

En het heeft nog een ander pluspunt: de Fortresse is omgeven door groen. Een frisse plek, midden in de natuur en dat sluit aan bij de gedachte om kinderen rust en ruimte te kunnen bieden in een prettige omgeving.

De kinderen worden uiteraard goed voorbereid op deze stap, met updates, verhuisspelletjes en veel gesprekjes over de aankomende verhuizing en wat dat betekent.
‘Ze zijn nog heel klein en zullen nog niet alles begrijpen, maar we proberen dit natuurlijk zo soepel mogelijk te laten verlopen voor de kinderen onder onze hoede’, aldus Griffioen. ‘Ze kijken er met gezonde spanning naar uit.’

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice