Active creations

Talenten DESZ promoveren niet

Geplaatst op: 21 mei 2019

Tekst en foto's Henk Kuik

DESZ JO19-1 van de trainers Nick van der Haar en Mark Doosje met als elftalleider Gerrald Bols en  assistent scheidsrechter Gerko Wijnholds verloor dinsdagavond de laatste wedstrijd voor promotie naar de hoofdklasse van de KNVB.

Op 1 mei werd er ook tegen Emmen JO19-1 en toen werd deze wedstrijd met 2-5 verloren. Na protest van DESZ moest deze wedstrijd over worden gespeeld. Het bleek dat Emmen een aantal niet gerechtigde spelers had mee laten spelen.

Ook dinsdagavond waren de Sluzigers niet bij machte op de bezoekers uit de Zuidwesthoek van Drenthe te verslaan om zodoende uitzicht te behouden op de derde plaats, die recht geeft om volgend seizoen in de hoofdklasse te spelen. Na 90 minuten stond er een 5-8 einduitslag op het scorebord.

Binnen een minuut lag er al een bal in het net achter de Sluziger een keeper en kort hierna was het al 0-2 voor de bezoekers. Hierna deed DESZ wat terug, mede door een benutte penalty werd de stand rechtgetrokken en was het 2-2.

In de 20e en 23e scoorden beide teams weer al was er hevig protest bij de Emmenaren bij het DESZ doelpunt. Volgens hen was er hands gemaakt. Tien minuten voor de rust scoorden de Emmenaren en gingen beide ploegen met een 3-4 stand de rust in.

Ook na de rust bleven beide ploegen scoren. In de 7e minuut 3-5, zes minuten later 3-6 en in de 35e minuut zelfs 3-7. Hierna konden de gastheren wat terug doen. In de 38e minuut werd het 4-7 en twee minuten later na een toegekende strafschop werd het 5-7 en zette de ploeg aan om tenminste een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar in de laatste minuut werd door Emmen de eindstand, 5-8, tot stand gebracht.

Door deze nederlaag is er geen zicht meer op promotie. Een aantal spelers moet deze zomer de overstap naar de senioren maken, waarbij sommigen al speelminuten hebben gemaakt in het eerste elftal van DESZ, dat de komende weken zal proberen promotie naar de 1e klasse te behalen.