17 februari 2020 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

Prachtige tweede dag ‘onder Zeil’

Geplaatst op: 31 mei 2019

Niet te warm, niet te koud. Eigenlijk kan het weer op de tweede dag van Zwartsluis onder Zeil niet beter. En dus kwamen er weer veel mensen naar de Handelskade en het centrum van Zwartsluis. Daar was onder meer een kinderrommelmarkt en ander vertier. En dat met de Nacht van Zwartsluis nog op komst.

De zaterdag was ook de dag van het Shantykorenfestival. Fraaie weersomstandigheden, veel publiek en acht shantykoren zorgden voor een gezellige, zonnige en vrolijke dag. Op vier plaatsen was in het centrum een podium opgebouwd, waarop de koren bij toerbeurt een optreden verzorgden. De lustrumeditie werd een erg mooi festival, waarvan de organisatie in handen was van het Sluziger schipperskoor De Kolksluuszangers.

Verder konden de bezoekers genieten van de terrasjes, versnaperingen en andere activiteiten. Rond half vijf werd het festival afgesloten met een optreden van een samengesteld shantykoor op het hoofdpodium bij De Blizzard. Enkele bekende meezingers werden door koor en publiek uit volle borst gezongen.

Foto’s Jan van Kleef, video Benny Breman

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice