26 april 2024 Gebruikers online: 73
Agenda
Active creations

Sluziger zwemsters begonnen aan monstertocht

Geplaatst op: 22 augustus 2019

Tekst en foto's Henk Kuik

Donderdagmorgen is de Klaverblad Zwemtocht, de zwemmarathon over 200 km, in Steenwijk van start gegaan. Het doel van deze zwemtocht is het verzamelen van geld voor het KWF/ Kankerbestrijding. De tocht die georganiseerd wordt door zwemvereniging Steenwijk’34 telt drie zwemsters die afkomstig zijn uit Zwartsluis, n.l. Monica Bakker, Gertrude Corporaal en Maranka Huitema.

De zwemmers en zwemsters volgen de route van de nog nooit verreden Overijsselse Merentocht en hopen op 25 augustus weer in Steenwijk aan te komen.

Om klokslag tien uur gingen na het startschot van burgemeester Bats de 24 zwemmers en zwemster van start en ook de wethouder Harmsma en de voorzitter van de Overijsselse Merentocht, Roelof Groen, zwommen een stuk mee. Het is de bedoeling dat de zwemmers in estafette een half uur zwemmen en dan afgelost worden. De beveiliging van de deelnemers aan de tocht is in handen van de provincie Overijssel en de waterpolitie.

Inmiddels zijn een aantal grote sponsoren gevonden en is samen met stortingen van privépersonen en instanties al een bedrag van 14.500 euro bijeen gebracht. Via de Face-Book pagina van Klaverblad Zwemtocht kan er geld gedoneerd worden. Op deze pagina kan ook de zwemtocht gevolgd worden met plaatsen  in de Kop van Overijssel waar gestempeld moet worden en met doorkomsttijden.

Zondagmiddag rond 14.00 uur hopen de zwemmers terug te zijn in Steenwijk. Vanavond rond 18.00 uur wordt de doorkomst in Kadoelen verwacht, morgenochtend in Belt-Schutsloot.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice