26 april 2024 Gebruikers online: 74
Agenda
Active creations

Zwemmers richting de tweede nacht

Geplaatst op: 23 augustus 2019

Tekst en foto's Henk Kuik

Nadat vrijdagmorgen om kwart over zes de brug bij de Ronduite open ging voor de Klaverbladzwemtocht had een klein half uur daarvoor Roelof Groen, voorzitter van de Overijsselse Merentocht, de vijfde stempel op de levensgrote kaart gezet.

De zwemmers waren de nacht, met daarbij een flinke ronde op de nu rustige Beulakerwijde, goed doorgekomen.

Nadat er vervolgens richting St Jansklooster en het daarbij behorende merengebied gezwommen was, kon de zesde stempel op de Arembergergracht in Belt Schutsloot opgehaald worden door de Sluziger zwemster Monica Bakker.

Vervolgens ging de volgende zwemmer te water richting Zwartsluis. Na een flinke ronde over het Belter Wijde zal vanavond bij de ijsbaan van Wanneperveen de volgende stempel worden opgehaald en gaat men de tweede nacht in richting Kalenberg waar rond kwart over negen ’s morgens weer gestempeld wordt. Hierna gaat de tocht door richting Ossenzijl, Kuinre en Oldemarkt waar de zwemtocht om kwart voor achten in de avond hoopt aan te komen, waarna men de derde nacht ingaat en op zondagmiddag rond 14.00 uur de finish is in Steenwijk en waar vervolgens de cheque aan het KWF zal worden overhandigd.

Voor donaties aan het KWF: www.steenwijk34.nl/doneren

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice