26 april 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

Pittige wedstrijd voor de tafeltennissers

Geplaatst op: 13 oktober 2019

De tafeltennissers van Zwartsluis 1 speelden deze week in Hattem.  Het 6e team van Smash ’70 was de tegenstander. Dit is een concurrent voor de titel. Aldert Vegter mocht  beginnen en hij wilde graag winnen van zijn eerste tegenspeler. Dat was namelijk een bekende van hem. Aldert speelde zoals wij hem kennen, rustig en afwachtend. Aan het einde was er met 11-5,11-7 en 11-8 winst.

Jan Booij speelde als tweede. Beide spelers wilden niet verliezen en er waren game standen van 9-11,17-19,11-9 en 11-9. De vijfde game moest de beslissing brengen. En weer ging het gelijk op. Aan het eind van de game nam de speler van Smash een kleine voorsprong en stond deze niet meer af. Het werd 11-8. Roel Santbergen speelde in zijn eerste partij goed. Eerst was er 11-7 winst, om daarna met 11-9 en 11-8 te verliezen. De vierde game was weer voor Roel met 16-14. De vijfde game ging helaas met 11-7 verloren.

Als het zo door zou gaan kon het weleens laat worden. Aldert dacht wat jullie kunnen kan ik ook. Hij begon ook met een game van 16-14. Om er daarna  nog vier games aan toe te voegen, maar wel met winst aan het eind. Roel kon het weer niet in drie games afmaken. Weer was er een vijfde game nodig. Maar er was wel winst voor hem. Jan kon zijn ritme niet vinden en trof een tegenstander die goed bezig was. Helaas verloor hij verloor  tweede partij. Roel speelde zijn laatste partij tegen een oude belende van hem. Ook nu was er weer weinig krachtsverschil te zien. Met gamestanden van onder andere 14-12 en 16-14. De partij ging jammer genoeg verloren. Aldert bracht in een partij die alweer in vijf games ging, zijn tegenstander tot wanhoop. Aldert wilde niet opgeven, hij bracht gewoon alles terug.

Aan het eind was er voor de derde keer winst voor hem. De laatste partij moest  bepalen wie er met de winst vandoor ging. Jan kwam beter in in zijn spel, hij won de eerste game. Daarna verloor hij er twee om vervolgens weer te winnen en ja hoor opnieuw een vijfde game. Dat was de zesde van de avond. Helaas voor Jan kon hij het niet afmaken. De eindstand was een 5-4 nederlaag. De volgende tegenstander is de nummer twee in de competitiestand, opnieuw een mooie wedstrijd voor het eerste team.

Het tweede team speelde tegen Vined team 4, uit Heerde. Albert Mooiweer en Christophe Meijer hadden een invaller nodig. Dat werd Joost de Graaf.  Hij deed het zeer goed en wist twee maal tot winst te komen. Albert Mooiweer was niet in de juiste vorm om er meer dan één winst partij uit te halen. Christophe speelde zoals altijd zijn onberekenbare spel, maar wist hier wel drie keer mee te winnen. De eindstand  was een 6-3 zege.

Het derde team speelde in Heino. De tegenstander was hier team 8. Joost de Graaf en Gerwin van Dalfzen wisten in deze wedstrijd beiden één keer tot winst te komen. Kenneth van Dijk kwam tot twee keer winst.  De eindstand was een 5-4 nederlaag.

Het vierde team speelde tegen het derde team van Emmeloord. Wietze Bakker, Wout van Dalfzen en invaller Edward de Wit kwamen er niet aan te pas in deze wedstrijd. Wietze en Edward boden veel tegenstand maar kwamen niet tot winst. Wout begon goed aan de avond en hij won de eerste partij. Vervolgends waren er voor hem ook nederlagen. De eindstand was hier een 8-1 nederlaag.

Het vijfde team speelde in Nunspeet , tegen team 4 van NTC Leogang. Twan Ketelapper en Tjalling Wynia hadden een invaller nodig. Het was Thimo Smit die mee ging. Helaas kwam Thimo, (hij speelde goed) niet tot winst. Twan en Tjalling wonnen ieder twee keer. De eindstand was een 5-4 nederlaag.

Het zesde team speelde tegen het derde team van Wijhe. Deze wedstrijd kon wel eens snel afgelopen zijn. Wijhe was met maar twee spelers. Thimo Smit, Yannick Meijer en Ingmar Steenbergen kwamen niet tot winst. Wel krijgt het team er drie punten bij in de stand. De eindstand was dus een 6-3 nederlaag.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice