26 april 2024 Gebruikers online: 89
Agenda
Active creations

‘Spookgezin woonde ook boven speelgoedzaak’

Geplaatst op: 18 oktober 2019

Volgens een ondernemer uit het centrum van Zwartsluis woonde (een deel van) het spookgezin uit Ruinerwold boven hun eigen speelgoedzaakje aan de Kerkstraat. Dit nieuwe ‘puzzelstukje’ in de zaak blijkt uit een gesprek tussen de ondernemer en verslaggever Robert Jansema dat vanmiddag te horen was op Radio Oost.

“De familie heeft ook boven het winkeltje aan de Kerkstraat gewoond, dat weet ik 100 procent zeker. We zagen de auto’s regelmatig in de steeg staan ’s nachts en boven zag je licht branden. Het was goedemorgen en goedemiddag maar verder sprak ik die mensen nooit. Ik heb de vader en moeder van het gezin gezien en Josef B. De kinderen heb ik in al die jaren nooit gezien”, vertelt de Sluziger.

Na sluiting nog beweging

“Toen het winkeltje in 2006 haar deuren sloot bleef de familie er wel wonen. Meerdere keren per week zag je Josef B. nog met zijn busje hout inladen bij het pand. Dat werd op den duur wel minder. De laatste jaren is het aardig vervallen. Ik heb geen idee waar ze naartoe zijn gegaan.”

Resultaat doorzoekingen

De inval van afgelopen woensdagmiddag heeft volgens de politie ook resultaat opgeleverd. Bij de doorzoekingen in Meppel en Zwartsluis heeft de politie administratie en gegevensdragers meegenomen uit het pand.

 

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice