30 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Diamond paintings, wat zijn het en wat doe je ermee?

Geplaatst op: 24 februari 2021

(Adv.) Misschien heb je het weleens voorbij zien komen: diamond painting. Dit is een hobby die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Steeds meer mensen doen aan diamond painting en het is voor sommige zelfs een uit de hand gelopen hobby! Maar wat is het nou precies en wat kun je ermee doen als je klaar bent met een exemplaar?

Diamond painting, wat is het?

Diamond painting is een nieuwe trend. Het is een leuke hobby voor velen en het geeft naast plezier ook veel ontspanning. Een goede manier om bezig te zijn dus!  Bij Diamond painting is het de bedoeling dat je steentjes op een patroon plakt, dat is de simpele uitleg. De steentjes hebben allemaal verschillende kleuren en doordat jij het op de juiste plek plakt, ontstaat er dus een patroon.

Allerlei patronen

En zo heb je echt allerlei patronen tegenwoordig! Deze zijn van makkelijk tot moeilijk. Zo is één bloem als patroon natuurlijk heel anders dan een hele bos bloemen. Als je dus net begint is het aan te raden om met een makkelijke variant te beginnen, zo kun je een beetje oefenen en het onder de knie krijgen. Ook is het handig om dan gelijk te zien of dit wel je nieuwe hobby zal worden! Kijk op Diamondpaintingwinkel.com voor jouw eerste patroon.

Verschillende steentjes

Het heet niet voor niets diamond painting, want het zijn net diamantjes die je opplakt. Daarnaast zijn er ook andere steentjes bijgekomen in de afgelopen jaren. Zo heb je ook ronde steentjes of steentjes die wel een diamantvorm hebben, maar mat van kleur zijn. Zo kun je dus zelf bepalen wat je mooi vindt voor je volgende werkje.

En dan?

Als je een of meerdere werken hebt gemaakt, wat ga je er dan mee doen? Het is sowieso leuk om wat eigen werk in huis te hangen natuurlijk, vooral als je er trots op bent. Maar om nou tien werkjes in huis te hangen, dat is misschien te veel van het goede. Handig is dan om cadeaus te maken. Zo kun jij je hobby uitoefenen en heb je daarnaast een persoonlijk cadeau voor een vriend of vriendin. Het is een leuk cadeau om weg te geven en mensen zullen waarderen dat je helemaal zelf iets gemaakt hebt. Ze zullen zien dat je engelengeduld hebt!

Diamond painting 2.0

Je ziet steeds vaker clubjes ontstaan voor diamond painting. Ondanks dat het een gepriegel is waarbij je je moet concentreren, is het natuurlijk ook heel gezellig om af en toe te kletsen! Kijk of er bij jou in de buurt misschien wel clubjes zijn of richt re zelf eentje op. Je zal zien dat er heel wat animo voor zal zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice