30 april 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Dagbestedingsgroep viert eerste lustrum

Geplaatst op: 1 april 2021

De dagbesteding in de Toesebolte bestaat vijf jaar. In april 2016 is de dagbesteding begonnen met twee dagen creatieve dagbesteding voor ouderen als gezamenlijk project ‘Samen Zwartsluis’. Deze dagbesteding heeft zich in die vijf jaar uitgebreid naar drie dagen dagbesteding en voorziet daarmee aan een behoefte.

Het ‘Open Atelier’ geeft creatieve deelnemers de mogelijkheid hun hobby’s onder begeleiding van personeel van IJsselheem te kunnen blijven uitoefenen. Schilderen, diamond-painting, speksteen bewerken, handwerken tot het maken van miniaturen is een greep uit de activiteiten die er worden beoefend. Het geeft de deelnemers een zinvolle dag invulling.

In de coronatijd is na een onderbreking vanaf maart vorig jaar in augustus weer gestart in de Toesebolte Zwartsluis. “Met het in acht nemen van de specifieke maatregelen is de dagbesteding tot grote vreugde van de deelnemers tot nu toe door kunnen gaan. Op naar een tien jarig jubileum”, besluit coördinator Herma Sybrand namens De Schans.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice