26 april 2024 Gebruikers online: 72
Agenda
Active creations

GKV Kerkkoor voor het eerst buiten de kerk

Geplaatst op: 6 april 2017

Tekst en foto Roel Huls

Het kerkkoor van GKV in Zwartsluis heeft woensdagavond in Woonzorgcentrum De Schans een fijn zangoptreden verzorgd. Het programma stond in het teken van Goede Vrijdag en Pasen. Onder leiding van dirigent Christiaan Lameris en pianist Henk van Dijk werden veelal bekende Passie- en Paasliederen gezongen. Daarnaast was in het programma ruimte gemaakt voor samenzang uit de Nieuwe Liedbundel en werden enkele gedichten voorgedragen door koorleden. Het zorgde voor een afwisselend invulling van de avond. 

Voor het koor was dit een eerste optreden in het openbaar buiten de begeleiding tijdens kerkdiensten. Volgens stichtingsvoorzitter Barend Vinke had De Schans hiermee een primeur.

Rond kwart voor negen werd de muziekavond afgesloten en sprak de voorzitter een kort dankwoord. Hij overhandigde de dirigent een kleine attentie.

Barend Vinke wees de bijna zestig aanwezigen erop, dat er nog gelegenheid was om zich aan te melden voor het reisje naar Schokland in mei. ‘De bus is nog niet vol’. Ook ouderen uit Zwartsluis mogen mee, zolang er nog plaats is. Bij de balie in De Schans ligt er meer informatie en kunnen belangstellenden zich inschrijven.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice