7 mei 2024 Gebruikers online: 44
Agenda
Active creations

Millefleur kiest voor het zicht

Geplaatst op: 6 april 2017

Grote posters op het leegstaande pand aan de Stationsweg kondigen het al een paar weken aan: Millefleurs verhuist een paar panden voorop en zit straks volop in het zicht voor voorbijgangers. “Dat is dé reden waarom wij gaan verhuizen. Sluzigers kennen ons wel, maar nu zien passanten en marktbezoekers ons ook veel beter”, vertelt Marieke Mooiweer van de bloemenzaak.

Zij is zes jaar eigenaresse van Millefleurs, maar de geschiedenis van de winkel voert terug naar het begin van de eeuw. Via het pand waarin nu Freddy Weijs is gevestigd kwam de zaak naast de bakkerij van Ekkelenkamp. “En dat is altijd prima bevallen. Dit is een fijne winkel op een goede plek, maar we kiezen echt voor de zichtlocatie. Er komt heel veel woon-werkverkeer langs Zwartsluis, ’s zomers zitten de terrassen vol en we zitten straks direct aan de markt. En bovendien is er geen bloemenhandelaar op de markt”, vertelt Marieke over de reden van de verhuizing.

De reacties zijn van alle kanten positief. Een fleurige bloemenwinkel maakt het aangezicht van Zwartsluis ook aantrekkelijker immers. “We willen echt Milleufleurs blijven en de sfeer van de winkel behouden, maar dan even in een nieuw jasje. Straks hebben we een ‘open keuken’: we snijden de bloemen en maken de boeketten aan een grote tafel midden in de winkel. Verder blijft het assortiment en het aanbod hetzelfde. De winkel is straks ook niet groter, alleen de vorm is anders.”

Millefleurs verhuist na de bouwvakantie naar het nieuwe pand. Nog volop de tijd om na te denken en plannen te bedenken kortom. En het voordeel is dat straks geen verhuiswagen nodig is. Ondertussen blijft het ‘bloemenvak’ een mooi beroep, vindt Marieke. “Bloemen zijn altijd fijn. Of je ze nou geeft in tijden van geluk of verdriet. Alles aan dit vak is leuk: van de inkoop tot mooie dingen maken. En dat gaan we na de vakantie op een hele mooie nieuwe plek doen.”

Sinds woensdag prijkt op de huidige locatie een ’te huur’-bod. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Bonthuis Vaartjes Makelaars.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice