26 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Veel animo voor tweede RS Service Toernooi

Geplaatst op: 8 juni 2019

“Ik krijg een appje binnen: De Griffioen komt met drie teams”, zegt Jarno van Eijken zaterdagochtend in de bestuurskamer van DESZ. “Dan zijn we rond”, concludeert Gerjan Spit meteen. Samen met Dennie Mooiweer zijn ze de drijvende krachten achter het RS Service Toernooi, dat op zaterdag 22 juni aan de tweede editie toe is en zo goed als volgeboekt is met teams.

“We kunnen nog enkele teams gebruiken”, zegt Spit net voordat het appje op de telefoon van Van Eijken binnenkomt. En met dat eerste aantal waren ze eigenlijk ook al tevreden. “We hebben hetzelfde deelnemersaantal als vorig jaar. Dat betekent toch ongeveer tweehonderd voetballers. Er zijn wat ploegen afgevallen en wat nieuwe bijgekomen. Onder meer De Albatros, De Sluus en De Blizzard komen met een team. Ook is er een damesteam”, vertelt Spit. “Ik denk dat we nog iets verder kunnen groeien, maar met 250 zitten we ook wel aan de max.”

De organisatie vroeg na het vorige toernooi de deelnemers om wat feedback. Daaruit zijn wat aanpassingen voor deze editie gekomen. “Vorig jaar speelde elk team zeven wedstrijden. Vooral voor de recreatieve poule was dat eigenlijk teveel. Daarom zijn er dit jaar minder duels”, zegt Van Eijken. “De deelnemers komen toch vooral voor de gezelligheid. Het moet vooral een feessie worden”, vult Mooiweer aan.

De deelnemers komen overigens uit een brede omtrek rond Zwartsluis, zegt Van Eijken. “Hasselt, Genemuiden, Zuidwolde, Zwolle”, somt hij op, nog voordat het Griffioen-appje uit Oosterwolde komt. Naast de voetbalstrijd is er opnieuw een goed verzorgde barbecue en bovendien maakt de organisatie extra werk van de verloting. Aanwezigen maken straks kans op mooie prijzen.

In tegenstelling tot vorig jaar maakt het toernooi dit jaar gebruik van het hoofdveld. “Vorig jaar zaten we met de nacompetitie, waardoor we alleen de bijvelden konden gebruiken. Dat was jammer voor de sfeer. Gelukkig zijn de nacompetities straks afgerond. Het enige probleem wat we nog kunnen hebben zijn mietsen”, klinkt het lachend in de bestuurskamer.

Een beetje wind op zaterdag 22 juni zou kortom prettig zijn.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice