27 april 2024 Gebruikers online: 61
Agenda
Active creations

Ook ChristenUnie bezoekt sluis

Geplaatst op: 13 maart 2015

Foto's Jan van Kleef

De Meppelerdiepsluis is populair onder politici in verkiezingstijd. Vrijdag was het tijd voor de ChristenUnie. Fred Tank (Rijkswaterstaat) en Saskia Engelen (Strukton Reef) gaven een toelichting op het project. Bij de uitvoering moest men rekening houden met allerlei belangen op een kleine schaal, wat het project extra complex maakte. Ook was er veel overleg met de Waterschappen Groot Salland en Reest en Wieden, omdat de sluis tot de primaire waterkering behoort.
ChristenUnie Europarlementariƫr Peter van Dalen vertelde, dat hij in de jaren negentig aan het begin van het project heeft gestaan. Hij was toen nog werkzaam bij Rijkswaterstaat en werd gevraagd een plan voor Zwartsluis voor te bereiden. Hij voelt zich daarom erg betrokken bij deze nieuwbouw.
ChristenUnie Statenkandidaat Wolbert Meijer gaf een uiteenzetting over de procedures en bijeenkomsten die in de voorbereidingsfase onder zijn leiding als wethouder werden gehouden. Hij kijkt hierop met veel genoegen terug en was enthousiast over de vorderingen die nu zijn gemaakt. De nieuwbouw is volgens Meijer van grote regionale economische betekenis. ‘Bereikbaarheid en mobiliteit over de weg en van het water zijn van enorm belang voor Overijssel en Drenthe’, aldus Meijer.
Vervolgens kreeg de delegatie een uitgebreide rondleiding over de bouwplaats. De ChristenUnie lijsttrekkers van het Waterschap Groot Salland (Herman Odink) en Reest en Wieden (Remmie Winters) bedankten Rijkswaterstaat en Strukton Reef voor hun medewerking aan deze geslaagde middag.
Het bezoek werd afgerond met het overhandigen van enkele dozen met gevulde koeken voor de ongeveer vijfendertig werknemers onder het motto ‘Uw stem op 18 maart op de ChristenUnie voor Provincie en Waterschap ‘gaat er in als koek’.
Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice