13 mei 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

Roelof Groen naar Sportcafé

Geplaatst op: 1 november 2015

De Overijsselse Merentocht is een tweehonderd kilometer lange tegenhanger van de Elfstedentocht. De route komt onder meer door Belt-Schutsloot en over de Arembergracht. Ondanks dat het evenement al bijna twintig jaar bestaat, is de wedstrijd nog nooit verreden. Voorzitter Roelof Groen bereidt zich desondanks elk jaar gedegen voort op het evenement. Daar komt hij op 11 november over vertellen in het Zwartsluis Actueel Sportcafé.

Groen is een ex-profwielrenner uit Giethoorn. In de jaren zeventig reed hij voor de legendarische Franse Peugeot-ploeg. Ook in de schaatssport is hij geen onbekende naam. Bovendien is hij elftalbegeleider van VV Giethoorn. Lange tijd is hij bovendien voorzitter van de Overijsselse Merentocht. Achtduizend mensen staan ingeschreven om deel te nemen. Wellicht dat het er deze winter eindelijk van komt.

Andere gast is Martin Pastink. Hij is uiteraard voorzitter van DESZ en gaat in op de huidige situatie bij de club. Ook is Pastink lid van Team Zwartsluis dat komend voorjaar meedoet aan de Roparun. Andere voetballer die naar Cafe de Sluus komt is Tom Kisjes. De inwoner van Zwartsluis voetbalt bij VV Staphorst, maar dankzij veel blessureleed komt hij weinig aan spelen toe.

Een absolute topsporter is Elianne Huitema. Zij woont en traint in Sittard, waar een speciaal topsportcentrum is gevestigd. In het Zwartsluis Actueel Sportcafé komt zij vertellen over haar bijzondere leven en de ambities. Ook Henk Grendel komt langs. Hij is directeur van een aantal bedrijven in Kampen en werd onlangs als autocoureur wereldkampioen. Tenslotte komen bestuursleden van Pegasus vertellen over het wel en wee van de Sluziger volleybalvereniging.

Al met al levert dit een gevarieerd programma op. Als de avond aanslaat, wil Zwartsluis Actueel twee keer per jaar deze avond organiseren. Die is gratis toegankelijk, maar aanmelden via redactie@zwartsluisactueel.nl is vanwege de beperkte ‘zaalruimte’ handig. De avond begint om 20.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice